NA kupalištu Štrand, danas nešto posle 12 sati, u Dunavu je pronađeno telo žene za koju se pretpostavlja da je Novosađanka koja je nestala u reci u utorak u popodnevnim satima na neuređenoj plaži Šodroš na Ribarskom ostrvu. Identitet utopljenice biće poznat posle obdukcije u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Pročitajte još: DRAMA U NOVOM SADU: Žena nestala u Dunavu, u potragu uključeni ronioci

Beživotno telo su, kako je rečeno „Novostima“ u „Gradskom zelenilu“ koje upravlja kupalištem, pronašli spasioci Štranda, naspram centralnog platoa na plaži. Telo je bilo upetljano u lance od bova kojima je označena bezbedna zona za kupanje.

Ronioci žamdarmerije su od utorka popodne pretraživali Dunav u potrazi za telom 41-godišnje žena koja je nestala u reci u utorak oko 15.30 časova na neuređenoj plaži Šodroš. I juče su sa sonarom pregledali rečno dno. Zajedno sa njima, u potragu su bili uključeni spasioci na gradskoj plaži.

O pronalasku beživotnog tela, obaveštena je policija koja obavlja uviđaj na gradskoj plaži.

Iz Gradskog zelenila apeluju na građane da budu obazrivi, posebno kada je vodostaj nizak kao što je slučaj ovih dana. Na gradskoj plaži je angažovano 38 licenciranih spasilaca obučenih za sve vrste spašavanja u vodi, kao i za pružanje prve pomoći.