KRUŠEVAC-INISTIRAĆEMO na tome da sud usvoji predlog tužilaštva o saslušanju Gorana Makragića tokom postupka, a što se tiče predloga tužilaštva o izvođenju dokaza o komunikaciji optuženih, predložićemo da se izvrši veštačenje tih zadržanih podataka, odnosno da stručna lica sačine analizu i izveštaj o kretanju osumnjičenih, baznim stanicama, da na osnovu podataka o zadržanoj komunukaciji rekonstruišu njihovo kretanje i kontakte koji su prethodili u danima pre, na dan, i u časovima posle štetnog događaja, navodi u izjavi za “Novosti” advokat Ivan Ninić,koji će se pred Višim sudom u Kruševcu u utorak u 11 sati pojaviti kao punomoćnik Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića,na pripremnom ročištu zakazanom nakon podizanja optužnice protiv tri osobe zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu,među kojima je jedna osoba optužena i za napad na službeno lice,23.novembra prošle godine.

- Naša uloga je u procesnom smislu izuzetno ograničena,zato što interes oštećenih praktično štiti javni tužilac,tako da ćemo mi sutra moći samo da se izjasnimo na predložene dokaze i odbrane optuženih i dokaze koje je dao tužilac,da predložimo eventualno svoje dokaze i da istaknemo imovinsko-pravni zahtev-iznosi za “Novosti” advokat Ivan Ninić,punomoćnik oštećenih Stefanovića i Jovanovića.


OPTUŽNICA VIŠE javno tužilatvo u Kruševcu,kako je već poznato, podiglo je optužnicu protiv Miloša Šaponjića(38),Marka Živkovića(30) i Danijela Gmijovića(31)za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, dok se Šaponjić tereti i za napad na službeno lice, odnosno pripadnika PU Kruševac koji je obezbeđivao opozicioni skup u MZ Rasadnik. Policija je brzo uhapsila osumnjičene za napad na Stefanovića, u to vreme lidera Levice, na aktiviste SzS,te policijskog službenika. Oštećeni su u incidentu zadobili teže i lakše telesne povrede.

- Nakon toga, prisustvovaćemo svakom glavnom pretresu, postavljati unakrsna pitanja, trudićemo se da budemo aktivni, a sve u cilju utvrđivanju pune istine šta se i na koji način zaista dogodilo.
Ninić dodaje da od argumenata i veštine tužioca zavisi da li će sud prihvatiti predlog da se na spisak svedoka stavi biznismen Makragić. Napominje da će insistirati na tome i da će “izneti vrlo interesantne detalje koji upućuju na zaključak da sud takav predlog tužilaštva treba da prihvati”. Dodaje da je to bio i predlog oštećenih u fazi istrage.

- Predložićemo i daćemo uverljive činjenice zbog kojih smatramo da podaci o zadržanoj komunikaciji treba da budu izvedeni kao dokaz, uz veštačenje-navodi između ostalog Ninić.
PROČITAJTE I: NOVI DETALjI NAPADA NA BIZNISMENA: Goranu Makragiću čudom promašili srce!

- Ne vidim koja je svrha tako sirovog materijala ukoliko bi se on izvodio kao takav na glavnom pretresu. Da je fokus bio na rekonstrukciji tih podataka, siguran sam da bi se i neka druga lica našla na optuženičkoj klupi, kao i da bi delo možda bilo drugačije kvalifikovano.