DEVOJČICA S. S. (15) iz Aranđelovca, umrla je u utorak zbog ekstazija (MDMA) koji je uzela pre četiri dana. Uprkos višednevnoj borbi lekara na toksikološkom odeljenju VMA, nije joj bilo spasa. Nikola B. (21), koji je doneo ovu sintetičku drogu, danas je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen osumnjičeni za proizvodnju i prodaju droge

Prema izveštaju policije, mladić je priveden zbog sumnje da je 2. novembra, u večernjim satima, tokom privatne žurke u kući u Aranđelovcu, izvadio kesicu sa sedam tableta i stavio je na sto. Tu je sedela S. S. koja je, kako se sumnja, uzela jedan ekstazi.


PROČITAJTE JOŠ:
Kod Novosađanke i Kraljevčanke nađen ekstazi

- Devojčici je pozlilo, a četiri dana kasnije je preminula - rekli su nam na VMA. - Prema rečima lekara, tinejdžerka nije preminula zbog prevelike količine MDMA iz ektazija, već zbog komplikacija koje su izazvane unošenjem opasne supstance.

Krivično delo za koje se Nikola sumnjiči je omogućavanje uživanja opojnih droga. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu, uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Kako smo danas čuli od porodičnih prijatelja porodice S. S., devojčica je išla u drugi razred Gimnazije "Miloš Savković", dobro dete, odličan đak i nije bilo poznato da je uzimala narkotike.

NEOPHODNA HITNA REAKCIJA ŠTO se tiče tužilaštva, nije mnogo urađeno - kaže Darko Komnenić, advokat koji zastupa porodicu Jovana Paunovića, mladića nedavno preminulog od narkotika. - Došlo je do personalnih promena, a predmet, u međuvremenu, još nije preraspodeljen. U ovakvim situacijama, neophodna je hitna reakcija države, a ne da slučaj tavori. Prošlo je pet meseci i nemoguće je da ne može da se utvrdi ko je prodao narkotike, na splavu gde se sve snima.

- Reč je o divnoj, uglednoj porodici - čuli smo danas od žitelja Aranđelovca. - Osim nje, devojčicini roditelji, vredni su i dobri ljudi, imaju još dvoje dece. Sve nas je ova vest šokirala. U gimnaziji je jedva održana nastava, a zaposlenima i đacima je to bio jedan od najtežih dana.

Inače, javna je tajna da je mladima u Aranđelovcu droga dostupna, da je mogu naći na svakom koraku i da je jeftina.

- Najviše mladih uzima ekstazi i marihuanu, a uglavnom ih konzumiraju po kućama - rekao nam je izvor iz policije.

Inače, u junu ove godine četvoro mladih je umrlo, kako se sumnja, usled predoziranja - Jovan Paunović (17) i Mirjana Milić (21) iz Beograda, M. M. (17) iz Kragujevca, N. S. (18) iz Bačke Palanke. Jovanova porodica, kako kažu, sve informacije koje su prikupili o kobnoj noći dali su policiji. Jovan je tada uzeo smrtonosnu dozu narkotika, a potom je satima ležao sam ispred splava, dok nije došla Hitna pomoć.