ZLOČIN U KNEŽICI: Ubili čoveka zbog 20 evra

D. Novković

30. 09. 2018. u 11:01

Zločin kod Petrovca na Mlavi, monstrumi usmrtili komšiju koji je prodao njivu. Kolima pratili žrtvu na biciklu a kada su ga sustigli - dotukli su ga kocem

ЗЛОЧИН У КНЕЖИЦИ: Убили човека због 20 евра

Kuća ubijenog Slavoljuba / Foto D. Novković

Nebojša Milošević (43) iz Knežice uhapšen je zbog sumnje da je 27. septembra ubio Slavoljuba Dragomirovića (66), poljoprivrednika iz Melnice, dok je njegov prijatelj Mališa Dragutinović, takođe iz Knežice, uhapšen zbog saučesništva. Ovaj zločin dogodio se na putu Knežica - Melnica, dok se Slavoljub vraćao iz Petrovca na Mlavi na svom biciklu, koji je preuzeo nakon popravke u servisu. Osumnjičeni su ga pratili, a onda je Nebojša izašao iz auta, dohvatio kolac iz obližnje njive i usmrtio ga sa nekoliko udaraca u glavu.

Pošto su utvrdili da je Slavoljub mrtav, iz novčanika su mu uzeli 20 evra i 300 dinara i potom pobegli.

- Kada je telo pronađeno, smatralo se da je Slavoljuba udario neki auto. Međutim, obdukcija je ustanovila da je smrt nastupila usled povreda od udaraca tupim predmetom. Rekonstrukcijom događaja, utvrđeno je da je Slavoljub prethodno pio pivo u Petrovcu sa Nebojšom, kada je ovaj video novac u novčaniku i nazvao prijatelja Mališu da dođe autom - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Čim je Slavoljub krenuo ka Melnici, ova dvojica pošla su za njim autom. Na jednoj uzbrdici, kod skretanja za Melnicu, Slavoljub je sišao s bicikla i gurao ga, jer se našao na uzbrdici. Tada je Nebojša izašao, dohvatio kolac i usmrtio ga. Tokom istrage, njegovi otisci nađeni su na Slavoljubovom biciklu, jer mu je pokazivao kako se menjaju brzine. Oni su uhapšeni i saslušani, u prisustvu branilaca dodeljenih po službenoj dužnosti. Obojica su priznala dela za koja se terete, a potom su predati višem javnom tužiocu u Požarevcu.

Meštani Melnice u šoku su zbog ove tragedije.

Radomir Milicanović


- Upravo sam sa suprugom krenuo na Slavoljubovu sahranu. U četvrtak smo čuli da ga je udarilo neko vozilo, a vozač pobegao. Tek posle čujemo da su ga ubili neki iz Knežice. Zaista tragično. Slavoljub je bio dobar i vredan čovek, bavio se poljoprivredom i izdržavao suprugu i sina, koji su bolesni - rekao nam je meštanin Radomir Milicanović. U Slavoljubovom dvorištu u nedelju su se okupili mnogi rođaci i prijatelji, a pred kapijom je bila parkirana dugačka kolona vozila, jer su mnogi hteli da se poslednji put oproste od njega.


Kanal u koji je bačeno Slavoljubovo telo / Foto D. Novković

NJIVA

Prema nezvaničnim informacijama, Slavoljub je nedavno prodao njivu. To je osumnjičeni Nebojša Milošević znao, zbog čega je verovao da Slavoljub kod sebe ima veću količinu novca. Međutim, prema saopštelju policije, oni su kod njega našli i uzeli 20 evra i 300 dinara.


OSUĐIVAN

Kako su nam rekli neki meštani Knežice, obojica osumnjičenih bavila su se "mutnim" poslovima, a Nebojša je i više puta osuđivan zbog krađa. Ukoliko na sudu bude osuđen za teško ubistvo, za koje se sada tereti, preti mu kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Naivni Gedža

01.10.2018. 11:28

Jedina kazna za ovakav zločin bila bi smrtna kazna. A težak zločin trebalo bi da bude lak posao za sud i tužilaštvo. Danas glavni pretres i osuda na 40 godina robije, 15 dana žalba, odmah sutradan drugostepeni sud odbija žalbu. Za 20 dana rešen predmet. Kad već nema smrtne kazne, neka zkočinci osete nemilosrdnu osudu.