OSUMNjIČEN ZA ZLOUPOTREBU: Uhapšen bivši direktor PD RIO

D. Novković

10. 10. 2017. u 15:15

ОСУМЊИЧЕН ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ: Ухапшен бивши директор ПД РИО

Direkcija PD RIO u Kostolcu, Foto: D. Novković

Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su bivšeg direktora kostolačkog Privrednog društva “Rekultivacija i ozelenjavanje” (RIO)
KOSTOLAC - Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Požarevcu, uhapsili su F. R. (35), bivšeg direktora kostolačkog Privrednog društva “Rekultivacija i ozelenjavanje” (RIO), zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela: zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.

Osim njega, zbog sumnje da je počinio ista krivična dela, uhapšen je i M. Ž. (34), odgovorno lice Agencije za konsalting i usluge „MG Capital Empire“ u Kostolcu.

- Oni se sumnjiče da su, u periodu od 2014. do 2016. godine, oštetili PD RIO, čiji je vlasnik Republika Srbija, za iznos od 6.318.405 dinara, a ATP „Stevanović“ u Kostolcu za iznos od 7.377.506 dinara – navedeno je u saopštenju MUP-a.


PROČITAJTE JOŠ - UHAPŠENI BIVŠI ČELNICI TE "KOSTOLAC B": Kroz nabavke oštetili firmu

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Požarevcu. Zbog istih krivičnih dela, policija je protiv još tri osobe podnela krivične prijave u redovnom postupku. Za direktora PD RIO, F.R, inače član SNS-a, imenovan je u maju 2014. godine.


Ružičnjak u PD RIO, Foto: D. Novković
Dve i po godine kasnije, kada je predosetio da mu se sprema smena, on je sam podneo ostavku, koju je poslao sa svadbenog putovanja na Maldivima. Široj javnosti F.R. je postao poznat 21. novembra 2014. godine, kada je organizovao otvaranje ružičnjaka pod plastenikom, vrednog 220.000 evra. Uz prisustvo lokalnih funkcionera iz Požarevca i Kostolca, ružičnjak je otvorio tadašnji predsednik Srbije, Tomislav Nikolić.

SMENE

POSLE F.R, za direktora RIO imenovan je Miodrag Stepanović, nekadašnji zamenik gradonačelnika Požarevca. On je nedavno postao direktor PD “Georad”, a na čelo RIO došao je Slavko Živković, nekadašnji direktor požarevačkih javnih preduzeća Direkcija za izgradnju i Parking servis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)