Upravnik zatvora oštetio kolege

E. H.

09. 08. 2017. u 13:00

Управник затвора оштетио колеге

foto Z.Jovanović

Krivična prijava protiv nekada prvog čoveka "Nove Skele". Milan Pavlović navodno nije isplaćivao prevoz

PROTIV Milana Pavlovića, bivšeg upravnika zatvora "Nova Skela" (KPZ Beograd), sada zamenika upravnika Specijalne zatvorske bolnice, sindikat pravosuđa Srbije podneo je krivičnu prijavu za nesavestan rad u službi jer, kako tvrde, nije isplaćivao zaposlenima troškove prevoza od 2012. do 2015. godine.

Osnov za krivičnu prijavu protiv Pavlovića je, kako navode u sindikatu, pravosnažna presuda kojom je u parničnom postupku zaposlenima, na ime naknade štete, dosuđen iznos od 800.000 dinara bez zatezne kamate i sudski troškovi od 165.000 dinara.

Tako je, ukupno, podneto 90 tužbi po tom osnovu, a u pitanju su zaposleni u KPZ Beograd koji mahom putuju iz Niša, Subotice i okolnih mesta. Zbog pomenute presude račun zatvora bio je u blokadi 13 dana. Isplate troškova za prevoz zaposlenima počele su tek 2015. godine, kada je Sindikat uspeo da ovaj slučaj predoči direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Da je krivična prijava protiv bivšeg upravnika "Nove Skele" stigla u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, potvrđeno je "Novostima" u ovoj instituciji. Kako nam je rečeno, Tužilaštvo će sada "postupati po njoj".

Sindikat, inače, od nadležnog tužilaštva traži da ne primenjuje oportunitet - odnosno odlaganje krivičnog gonjenja donošenjem naredbe o uplati određenog novčanog iznosa u budžet, već efektivnu kaznu zatvora.

U Upravi za izvršenje zavodskih sankcija su, takođe, potvrdili da je podneta krivična prijava protiv Pavlovića, naglašavajući sledeće:

- Svi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona moraju snositi odgovornost za svoje postupke. Uprava će poštovati pravosnažne presude i postupiti po njima.


UBISTVA I MOBING

MILAN Pavlović, upravnik "Nove Skele", i Kristijan Đujić, načelnik službe obezbeđenja, smenjeni su krajem decembra 2016. sa tih funkcija, a razlog je, nezvanično, činjenica da su se za godinu dana njihovog "šefovanja" dogodila dva ubistva unutar ovog, najčuvanijeg i najmodernijeg zatvora u Srbiji. Pričalo se da su razlozi njihove smene i tužbe za mobing, koje je protiv Pavlovića podnelo čak 127 stražara tog zatvora.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije