Kruševac: Ubica nađen mrtav u zatvoru

S. BABOVIĆ

10. 12. 2015. u 14:26

Nebojša Pavlović, koji je ubio suprugu Milicu, pronađen mrtav. Telo poslato na obdukciju da bi se utvrdio uzrok smrti

Крушевац: Убица нађен мртав у затвору

Nebojša I Milica Pavlović

U kruševačkom zatvoru, pronađeno je beživotno telo Nebojše Pavlovića (61) koji je osumnjičen da je 16. novembra ubio suprugu Milicu, saznaju "Novosti". Prema nezvaničnim informacijama, leš je otkriven u sredu, nakon čega je poslat na obdukciju da bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

Teška tragedija zadesila je dom Pavlovićevih na njihovu slavu, Đurđic. Prema priči ćerke Olivere Milenović, otac Nebojša, bivši kasapin, kobnog dana je pripremio sve lične stvari potrebne za "boravak" u zatvoru. Uzeo je žuti nož i upao u odvojenu porodičnu kuću gde je njegova supruga već godinama živela sama. Zaklao je Milicu pred gostima, dok je uključivala šporet.

Iza nje je ostalo potresno svedočanstvo o godinama teškog bračnog života punog nasilja. Pokojnica je ispisala dramatične redove o danima kada ju je Nebojša maltretirao pod dejstvom alkohola. Želela je da iz njene ispovesti jednog dana nastane knjiga, kao savet ženama koje trpe porodično nasilje.

Nije poznato ko će i gde sahraniti Nebojšu Pavlovića. Milica je ispraćena na večni počinak na lokalnom groblju u selu Varvarin 18. novembra. Oko 200 prijatelja i članova familije prisustvovalo je molitvama u Crkvi Svete Katarine.

PROTEST ISPRED SUDA

POSLE ubistva, ženske organizacije, ali i Miličini potomci, Olivera i Oliver sa decom, protestovali su ispred zgrade kruševačkog suda, nezadovoljni zbog spore reakcije pravosuđa na ranije prijavljivano nasilje u porodici. Naime, istog dana kada je trebalo da daju izjave pred Višim javnim tužilaštvom u slučaju ubistva njihove majke, pred Osnovnim sudom je trebalo da počne proces protiv Nebojše zbog porodičnog nasilja koje je prijavljeno još 27. januara 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)