Eurobanka obezbeđuje sredstva iz garantne šeme mikro, malim i srednjim preduzećima

Promo

utorak, 26. 05. 2020. u 08:00

Еуробанка обезбеђује средства из гарантне шеме микро, малим и средњим предузећима

Dušan Mihailović, direktor Direkcije za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima

Dušan Mihailović, direktor Direkcije za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima: Eurobanka odobrava kredite na rok do 36 meseci, uključujući grejs period, uz povoljne kamatne stope

Srpska privreda bi, zahvaljujući kreditima iz garantne šeme, mogla da se oporavi do kraja godine i da se vrati na isti nivo od pre uvođenja vanrednog stanja, najnovije su ocene Ministarstva privrede.

Dve milijarde evra obezbeđeno je za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava srpskih malih i srednjih preduzeća, preduzetnicima i poljoprivrednim gazdinstvima, a za veoma kratko vreme, na adresu banaka koje su učesnice u programu odobravanja kredita iz garantne šeme, stigli su zahtevi čija ukupna vrednost odgovara polovini opredeljenih sredstava – oko milijardu evra.

Sa ciljem da podrži likvidnost privrednih subjekata i pomogne prevazilaženju poteškoća izazvanih krizom usled epidemije koronavirusa, Eurobanka je kao odgovorna kompanija, uložila brojne napore da podrži građane i privredu u Srbiji, a posebno sektor za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, koji je ključan za vitalnost ekonomije.

Pored standardne ponude proizvoda i usluga, kredite iz ove linije Eurobanka odobrava mikro, malim i srednjim preduzećima, klasifikovanim u skladu sa računovodstvenim standardima Republike Srbije i preduzetnicima, na rok do 36 meseci, uključujući grejs period od 9 do 12 meseci. Ovi krediti pružaju mogućnost pozajmice do 3 miliona evra, mogu se koristiti u dinarima ili evrima, uz povoljne kamatne stope.

Do sada su privrednici pokazali veliko interesovanje za kredite iz ove linije, a svi zainteresovani privredni subjekti koji ulaze u program, dodatne informacije mogu dobiti putem kontakt centra 0800 1111 44/opcija 5, ali i dolaskom kod svog savetnika za biznis u preko 80 ekspozitura Eurobanke širom Srbije.