Hrvati žele da prevare Srbina za “Kraš”

D. St.

23. 10. 2019. u 21:32

Хрвати желе да преваре Србина за “Краш”
Predstavnica “Kraša” Marica Vidaković pozvala je male akcionare da ustupe deonice hrvatskoj firmi “Braći Pivac” po nižoj ceni od važeće umesto srpskom biznismenu
PREDSTAVNICA “Kraša” Marica Vidaković sazvala je danas (u sredu) zbor radnika “Kraša” na kojem je pozvala male akcionare da ne prodaju svoje akcije srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, nego da ih ustupe najvećim akcionarima - vlasnicima Mesne industrije “Braća Pivac”.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju Vidakovićeva je ovim pozvala na kršenje hrvatskih zakona, ali i običaja berzanskog poslovanja. Naime, ona je pozvala male akcionare da ustupe deonice po nižoj ceni od važeće, uz obećanje da će im razliku do tržišne vrednosti “Braća Pivac” nadoknaditi kasnije. Jedini razlog je, tvrdi naš izvor, da se Srbin osujeti da dođe do većinskog vlasništva regionalnog konditorskog giganta. Nebojša Šaranović je do danas uspeo da obezbedi 23,91 odsto akcija “Kraša” i na nešto više je od procenta, kada bi sa četvrtinom vlasničkog paketa mogao da pošalje obavezujuću ponudu za otkup ostatka deonica.

Znajući da Šaranović nije žalio pare da dođe do vlasništva u “Krašu” jasno je da bi većina malih akcionara prihvatila njegovu izdašnu ponudu. Tu je, tvrde dobro upućeni, utrčala Vidakovićeva i krenula u ubeđivanje radnika.

Razlog za ovakav potez je što je Mesna industrija “Braća Pivac” dobila dozvolu da objavi ponudu za preuzimanje “Kraša” od Upravnog odbora Hrvatske agencije za kontrolu finansijskih usluga (Hanfa). Međutim, cena za otkup je 430 hrvatskih kuna po akciji ili skoro tri puta od vrednosti po kojoj je deonice kupovao Šaranović, koji je za jednu akciju plaćao i do 1.050 kuna.

Pošto i sami hrvatski poslovni krugovi znaju da u ovom trenutku niko nije lud da za bagatelu proda vlasništvo u “Krašu” Pivcima u priču se uključuje se Vidakovića sa obećanjem o navodnoj nadoknadi “na crno”. Osim ovakve, prema hrvatskim zakonima sporne priče, naš izvor iz Zagreba tvrdi da bi se ovim i mali akcionari uvukli u nezakonito, možda čak i krivično delo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dragoljub

23.10.2019. 22:55

A zasto srpski ,pa i onaj knezevic sto pobeze u London je bio Srbin dok se nafatirao a onda zvao Klintona.Marovic Davinic Savicevic svi bili Srbi a onda okrenuse curak.

Marko

23.10.2019. 23:11

A nekad srpski Soko Štark i Frikom, koji su po meni imali i bolje i originalnije proizvode od Kraša, prodat i su tajkunu iz susjedstva uz pesmu. Kao da je on učinio uslugu dobrostojećim gigantima a ne obrnuto. Da ne nabrajam desetine drugih "zlatnih koka" koje su potpuno nepotrebno prodate strancima pa jos ovakvima koji podlo miniraju svaki civilizovan i posten odnos

Mama

23.10.2019. 23:16

To se i ocekivalo od Hrvata.Ako je stvarno biznismen racunao je na to i spremio se.

Novi

24.10.2019. 06:05

Ko nam je kriv što nismo kao hrvati, treba voleti svoju zemlju i narod. Naprave genocid nad Srbima, dođe Tito i ne odgovaraju. Proteraju Srbe uz ponoć demokratskog zapada, ne odgovaraju. Srbi ptoteraju Italijane iz Dalmacije i Istre i naprave Hrvatima državu, a oni sa šiptarima i demokratskim zapadom nam otmu Kosovo i Metohiju.

privrednik

24.10.2019. 08:53

da smo to mi hrvatima uradili smatralo bi se nevidjenim fasizmom, ovako nista.