NELEGALNO sagrađeni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku neće biti srušen danas, kao što je bilo najavljeno. U Ministarstvu građevinarstva ističu da će uklanjanje ovog "divljeg" zdanja biti odloženo, dok god se ne obezbedi neophodna asistencija policije.

Pročitajte još - Niko ne zna gde je graditeljka s Kopaonika

U Građevinskoj inspekcija naglašavaju da su doneta potrebna rešenja za uklanjanje nelegalnih objekata na Kopaoniku.

- "Skijališta Srbije" su obavestila da je predmetni objekat isključen sa elektro i vodovodne mreže - naglašavaju u ovom ministarstvu. Sklopljen je i ugovor sa preduzećem koje treba da ukloni objekat. Uklanjanje ovog nelegalnog objekta, koje će trajati više dana, biće izvršeno tek kada Ministarstvo obezbedi neophodnu asistenciju policije - naglašavaju u resornom ministarstvu i podsećaju da svi objekti koji su građeni bez građevinske dozvole posle donošenja Zakona o ozakonjenju objekata ne mogu da budu ozakonjeni i nadležni građevinski inspektor za te objekte donosi rešenje o rušenju.

Nelegalnu gradnju na vrhu Kopaonika mnoge institucije samo su ćutke posmatrale. A od dozvole za postavljanje ski-bifea do 150 metara kvadratnih, navodni vlasnik izgradio je objekat od 1.000 metara kvadratnih.

SNEŽANA NA Kopaoniku se nije pojavljivala Snežana Mitković iz Smedereva, koja je zvanično investitor i vlasnik objekta čije je rušenje naloženo. Niko ne zna gde je ona i da li će danas doći. Svi na Kopaoniku tvrde da je ona samo paravan i da objekat grade moćnici koji neće tek tako dozvoliti da im bude porušeno nešto što su godinu dana gradili i u šta su uložili dosta para.

Poslednjih dana sporni objekat je bez struje. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, struju nije priključila Elektrodistribucija Srbije, već su je dobili od "Skijališta Srbije", kao i vodu. Iako zvaničnih potvrda nema, sagovornik "Novosti" priča da će u "Skijalištima Srbije" biti smenjen rukovodilac Ski-centra "Kopaonik" Bojan Jakovljević.

- Zvanično još nije smenjen, ali dosadašnji zamenik već je preuzeo funkciju i deponovao potpis - navodi naš sagovornik. - Jakovljević je na odmoru i čekaju da se vrati.

Konačnu odluku o rušenju nelegalnog objekta na vrhu Kopanika donela je 12. jula ove godine Republička građevinska inspekcija. Investitoru, bar na papiru, Snežani Mitković, rešenje je uručeno 16. jula, kada joj je i dat rok od sedam dana da sama i o svom trošku ukloni objekat koji je bespravno sagrađen. Kako to nije učinjeno, doneto je novo rešenje 25. jula, u kome se navodi da će to uraditi firma koju država angažuje za taj posao.

Ilegalni objekat na Kopaoniku, od kada je počeo da se gradi, više je bio tema interesovanja medija nego nadležnih.