SKLANjANjE OBJEKTA NA PANČIĆEVOM VRHU: Zasad srušen samo direktor sa Kopa?

M. N. - J. Su.

utorak, 07. 08. 2018. u 11:02

СКЛАЊАЊЕ ОБЈЕКТА НА ПАНЧИЋЕВОМ ВРХУ: Засад срушен само директор са Копа?

Foto N. Skenderija

Iako je najavljeno, u utorak neće biti uklonjen nelegalno podignut objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku. Najavljena smena direktor Ski-centra jer ih je priključio na struju

NELEGALNO sagrađeni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku neće biti srušen danas, kao što je bilo najavljeno. U Ministarstvu građevinarstva ističu da će uklanjanje ovog "divljeg" zdanja biti odloženo, dok god se ne obezbedi neophodna asistencija policije.

Pročitajte još - Niko ne zna gde je graditeljka s Kopaonika

U Građevinskoj inspekcija naglašavaju da su doneta potrebna rešenja za uklanjanje nelegalnih objekata na Kopaoniku.

- "Skijališta Srbije" su obavestila da je predmetni objekat isključen sa elektro i vodovodne mreže - naglašavaju u ovom ministarstvu. Sklopljen je i ugovor sa preduzećem koje treba da ukloni objekat. Uklanjanje ovog nelegalnog objekta, koje će trajati više dana, biće izvršeno tek kada Ministarstvo obezbedi neophodnu asistenciju policije - naglašavaju u resornom ministarstvu i podsećaju da svi objekti koji su građeni bez građevinske dozvole posle donošenja Zakona o ozakonjenju objekata ne mogu da budu ozakonjeni i nadležni građevinski inspektor za te objekte donosi rešenje o rušenju.

Nelegalnu gradnju na vrhu Kopaonika mnoge institucije samo su ćutke posmatrale. A od dozvole za postavljanje ski-bifea do 150 metara kvadratnih, navodni vlasnik izgradio je objekat od 1.000 metara kvadratnih.

SNEŽANA NA Kopaoniku se nije pojavljivala Snežana Mitković iz Smedereva, koja je zvanično investitor i vlasnik objekta čije je rušenje naloženo. Niko ne zna gde je ona i da li će danas doći. Svi na Kopaoniku tvrde da je ona samo paravan i da objekat grade moćnici koji neće tek tako dozvoliti da im bude porušeno nešto što su godinu dana gradili i u šta su uložili dosta para.

Poslednjih dana sporni objekat je bez struje. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, struju nije priključila Elektrodistribucija Srbije, već su je dobili od "Skijališta Srbije", kao i vodu. Iako zvaničnih potvrda nema, sagovornik "Novosti" priča da će u "Skijalištima Srbije" biti smenjen rukovodilac Ski-centra "Kopaonik" Bojan Jakovljević.

- Zvanično još nije smenjen, ali dosadašnji zamenik već je preuzeo funkciju i deponovao potpis - navodi naš sagovornik. - Jakovljević je na odmoru i čekaju da se vrati.

Konačnu odluku o rušenju nelegalnog objekta na vrhu Kopanika donela je 12. jula ove godine Republička građevinska inspekcija. Investitoru, bar na papiru, Snežani Mitković, rešenje je uručeno 16. jula, kada joj je i dat rok od sedam dana da sama i o svom trošku ukloni objekat koji je bespravno sagrađen. Kako to nije učinjeno, doneto je novo rešenje 25. jula, u kome se navodi da će to uraditi firma koju država angažuje za taj posao.

Ilegalni objekat na Kopaoniku, od kada je počeo da se gradi, više je bio tema interesovanja medija nego nadležnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Strahinja BRUSkic

07.08.2018. 11:07

Pa da nije ministarka gradjevine zbog toga juce bila na raportu. Pa od ovog nema nista.

Miki

07.08.2018. 11:48

Tako je,sve nelegalno što remeti ambijent okoline srušiti.Isto tako i obalu Save treba urediti i nelegalne vile srušiti.

Stari Beograđanin

07.08.2018. 13:57

@amigo - Šta ti je, bre, portir kriv? Smena i šapšnja moraju da krenu od glave jer zna se, da ne samo riba nego i kod lokalnih vlastodržaca sve smrdi od glave!

Alex Mahone

07.08.2018. 12:38

Ovo,naravno,neće biti srušeno,neće se obelodaniti ni ko je vlasnik,mada je pametnom čoveku sve jasno...Kakva je ovo država,komotno su mogli i sprat na Skupštini da dozidaju,ništa se ne bi dogodilo...

kjhsak

07.08.2018. 13:58

Ne treba rusiti, treba samo drzava da prisvoji. Realno, meni je na Pancicevom vrhu to cak i korisno, ako se promeni vreme, iskrsne nesto, povreda.....da se moze neko skloniti u objekat, zagrejati, popiti neko pice itd. Neka bude drzavno.

трула држава

20.08.2018. 00:53

А када ће да се отвори прича о предимензионираном хотелу на плацу некадашње Југобанке који је г. Вучић дао упола цене г. Бин Заједу? Тај објекат има осам спратова и закриљује све остале у центру Копаоника, отприлике као што БнВ закриљује Стари град својом непримереном величином. Потпуно су поремећени и нагрђени изглед и пропорције у центру, то је архитектонски и урбанистички злочин много гори од онога на Панчићевом врху.