INVESTITORKI zgrade na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, Snežani Mitković iz Smedereva, uručeno je rešenje o izvršenju rušenja u kome je kao zvanična navedena adresa Ulica Vladimira Nazora broj 8 u Smederevu. Kako je to izvedeno kada ni komšije ne znaju gde se ona nalazi, teško je utvrditi.

Reporteri "Novosti" uputili su se na adresu navedenu u rešenju, kao i svim drugim dokumentima vezanim za ovaj slučaj, kako bi pronašli investitorku i razgovarali sa njom. U kući na pomenutoj adresi, koja se nalazi u zabačenom delu prigradskog naselja Plavinac na periferiji grada, nismo zatekli nikoga.

Kako smo saznali od komšija, Snežana, navodno, ovde ne živi više od decenije.

PROČITAJTE I: RUŠE RUGLO NA PANČIĆU: Doneta odluka o uklanjanju nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata


- Vlasnik kuće je Snežanin bivši suprug i on je sada verovatno na poslu. Snežana tu ne živi. Razveli su se odavno, možda ima i 15 godina - rekla nam je komšinica koja nije želela da joj pominjemo ime.

Istu priču potvrdilo je više ljudi koji žive u ovom naselju. Neki od njih navode da se Snežana posle razvoda odselila kod roditelja.

- Kako sam čula, vratila se u roditeljsku kuću u selo Radinac, ali ne znam da li je tačno - kaže stanovnica Ulice Vladimira Nazora.

Uprkos pokušajima novinara, Snežanu Mitković niko već mesecima nije locirao, a u gradu se o njoj ne zna gotovo ništa. Nepodeljeno je, međutim, mišljenje da ova žena, osim na papiru, nema mnogo veze sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu i da se iza njenog imena krije neko drugi. Ko, ostaje nepoznanica.


RUŠENjE

MINISTARSTVO građevinarstva donelo je rešenje da objekat od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu, podignut prošle godine, mora da se sruši 7. avgusta. Osim ove zgrade od armiranog betona, mora da se ukloni i septička jama od 100 kvadrata.