Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da se iz predostrožnosti iz prometa povlači Celia Expert 2, prelazno mleko za odojčad čiji je proizvođač francuski Laktalis.


Reč je o pakovanju od 400 grama mleka za odojčad, serije 17C0012838.


"Uvoznik Amicus SRB d.o.o preduzeo je zakonom propisane mere povlačenja iz prometa iz predostrožnosti navedenog priozvoda sa tržišta Srbije u cilju smanjenja rizika i zaštite potrošača", navodi se u saopštenju.


Iz kompanije Amicus naveli su da proizvod povlače sa tržišta na osnovu preporuke proizvođača Laktalis, a na osnovu saopštenja nadležnog Ministarstva zdravlja Francuske i Agencije za zaštitu potrošača.


PROČITAJTE I: Kašice sa arsenom vraćene sa granice


Oni su naveli da je serija Celia Expert 2 prilikom uvoza i pre stavljanja u promet u Srbiji podvrgnuta ispitivanju zdravstvene ispravnostiu skladu sa zakonskom regulativom RS, koja uključuje i mikrobiološka ispitivanja.


"I pored toga što nije potvrđena kontaminacija pomenute serije Celia Expert 2 iz predostrožnosti, a u cilju smanjenja rizika i zaštite potrošača, proizvođač Laktalis iz Ferancuske i Amikus kao uvoznik i distributer proizvoda, donose odluku o povlačenju ove serije proizvoda sa tržišta Srbije", navodi se u saopštenju kompanije Amikus.


Oni navode da su proizvodi Celia koji nisu predmet povlačenja iz prometa zdravstveno ispravni i bezbedni za upotrebu.


Francuska je naredila zabranu prodaje i povlačenje iz više država nekoliko mlečnih bebi formula i proizvoda za ishranu beba, koje je proizveo francuski gigant mlečne industrije "Laktalis", nakon otkrića bakterije salmonele, a odluku o povlačenju saopštila francuska državna agencija za zaštitu potrošaca DGC CRF.