HUMANITARNA akcija "Vitalis doktors grupe" i Kompanije "Novosti" juče je proširena i na treću važnu zdravstvenu instituciju koja je svoju ogromnu važnost pokazala i tokom vanrednog stanja. Ovog puta 920 flašica specijalnog dezinfekcionog sredstva - "dezinfekt gel", donirano je Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Posle Kliničko-bolničkog centra Zemun i Instituta za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, dragocene pošiljke stigle su na adresu ovog instituta. Specifičnost je što je dezinfekcioni gel namenjen zaposlenima, dakle zdravstvenim radnicima koji su bili najviše na udaru pošasti zvane korona.

Donaciju je primila profesor dr Danica Grujičić, načelnica Instituta, a dočekali su nas i zamenik dr Nebojša Miletić, kao i glavna sestra Mirjana Gavrilović.

- Ovo je dragocena pošiljka i pomoć, i pojačavaju moje uverenje u dobru volju i solidarnost našeg naroda - rekla je dr Grujičić, zahvaljujući se "Vitalis doktors grup" i "Novostima". - Ono što je najvažnije, ogroman broj ljudi se solidarisao da pomogne koliko je to u njihovoj moći. Velike grupe sugrađana su se solidarisale pa su šile zaštitne maske, a drugi su pomagali onako kako je to njima najprimerenije. Nije me to iznenadilo, ali me je veoma obradovalo.

Direktorka Instituta za onkologiju kaže i da se u ovakvim vremenima često istaknu oni koji su nemerodavni da se bave važnim, medicinskim poslovima, ali i oni "kojima je uvek neko drugi kriv za ono što im se dešava, kako javno, tako i privatno".

- Sada je trenutak da svi rade ono što najbolje znaju i umeju - jasna je dr Grujičić. - Sada je važno da svi pokažu strpljenje pa će tako stvari ići lakše.

Glavna sestra Mirjana Gavrilović i Boban Mičić

Dr Grujičić je pomenula delikatnost ovog trenutka i rekla je da su telefoni Instituta za onkologiju i radiologiju prebukirani pozivima. Pa, ipak, kaže, ne treba odustajati posle dva-tri poziva i odmah kukumavčiti preko društvenih mreža. Neko će se sigurno javiti, ali strpljenje je ovog trenutka najvažnije.

Donaciju je predao Boban Mičić, direktor i osnivač "Vitalis doktors grupe", i naglasio da će specijalni "dezinfekt gel" dobiti svaki zaposleni u ovoj uglednoj instituciji.

- Ovog puta, pažnju smo usmerili na heroje koji su izneli najveći teret tokom borbe protiv virusa korona - rekao je dr Mičić. - Gel je vrlo efikasno dezinfekciono sredstvo koje je postalo neophodno u vremenima koja ostaju iza nas, ali i u dobu koje nastupa. Povišena svest svih u zdravstvu, a potogovo korisnika njihovih usluga, sada je važna više nego ikad.

Važnost ove akcije je i u tome što se poklanja posebna pažnja zaposlenima, dakle celokupnom medicinskom osoblju, koje je podnelo najveći teret tokom proteklih meseci. Tako je "Vitalis doktors grup" uz podršku "Novosti" pokazao osećaj za delanje u pravom trenutku na pravi način.

MISLE I NA POSLOVNE PARTNERE

NAŠ dugogodišnji partner, "Vitalis doktors grup", donirao je i Kompaniji "Novosti" 300 bočica specijalnog "dezinfekt gela". Na taj način su pokazali da misle i na zaposlene u našoj kući koji su sve vreme vanrednog stanja na najbolji način pokazali vrednost pravovremenih i samo proverenih informacija - kazala je Ivana Samardžić, šef Odeljenja akcije "Novosti" (na slici).

NEOPHODNI EKG APARATI

ISTIČUĆI veliku zahvalnost na donaciji, domaćini iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije pomenuli su još nekoliko načina na koji bi javnost mogla da im pomogne. Neophodni su im pulsni oksinometri - aparati koji mere puls pacijenata i zasićenost krvi kiseonikom, kao i EKG aparati, koji bi im bili veoma dragoceni.