Mnoštvo vozača, u koloni koja je duga skoro 15 kilometara, čekaju da stignu do prelaza „Novi most“ u Malom Zvorniku, preko koga žele da odu u Republiku Srpsku, BiH, na tamošnji prelaz Karakaj, kaže Zoran Vasiljević, predsednik Udruženja vozača grada Loznica.

Vasiljević to ilustruje činjenicom da je njegov kamion krenuo, ujutru oko 5 časova sa carinskog terminala, kod Graničnog prelaza Trbušnica, kod Loznice, i da još nije uspeo da pređe naredni prelaz na Drini, između Malog Zvornika i Karakaja, RS, BiH. Na Trbušnici, kod Loznice, inače, godinama već, nema teretnog saobraćaja.

Pročitajte još: Medicinska pomoć iz Srbije ušla u Republiku Srpsku (FOTO)

Kamioni su zasutavljani kod Gornje Koviljače, kako ne bi bio potpuno zakrčen magistralni put od Banje Koviljače do Malog Zvornika, pa kako ide prelazak kamiona, tako se povremeno propuštaju da idu ka „Novom mostu“.

-Ovako je već 4-5 dana, naporno, nervozno, neizdrživo, neprijatno i preskupo -navodi Vasiljević. -U BiH, na prelazu Karakaj, uveli su obavezno upisivanje nekih silnih podataka, koje vozači daju, gde je troši od 20 - 30 minuta po kamionu. Onda se dogodi da posao na prelazi jednostavno, iz nepoznatih razloga, stane. Na strani Srbije nema nikakvih problema. Ovo nam je golema muka, pa ćemo morati, što pre, da se dogovorimo i, ako ne bude promena, dignemo ruke od voženja robe u BIH, ali solidarno baš svi.

U poštama u Bijeljini i Ugljeviku „Novostima“ je, juče, rečeno da nema pošiljki iz Srbije, „od sredine prošle sedmice“. Nemaju objašenja zašto je tako...Predstavnici pošta nisu dali nikakvo objašnjenje niti obrazloženje javnosti, a ljude jako interesuje taj problem. Ni iz RS ne idu pošiljke ka Srbiji, tvrde nam u poštama ta dva grada.