Grom Vukici ubio sve tri krave

M. NIĆIFOROVIĆ

ponedeljak, 26. 08. 2019. u 11:17

Гром Вукици убио све три краве

Vukica je udarom groma u trenu izgubila sve što ima / Foto M. Nićiforović

Vukica Milosavljević, domaćice iz zabitog sela Kašalj kod Novog Pazara ostala bez sve tri krave zbog udara groma. Humanitarc Hido Muratović uručio prvu pomoć, poziva ljude da pomognu Vukici

U STRAŠNOM nevremenu koje je u subotu uveče zahvatilo planinu Rogoznu kod Novog Pazara grom je ubio tri krave Vukice Milosavljević, domaćice iz zabitog sela Kašalj.

Vukica živi sama, najbliži komšija udaljen joj je četiri kilometra, bavi se stočarstvom, a ubijene krave bile su joj sve što je imala. Juče je ceo dan plakala i molila Boga da nekako dobavi bar jednu kravu, kako bi mogla da se prehrani i opstane na opusteloj planini.

- Krave su bile na paši nedaleko od kuće. Odjednom, samo se spustila neka tama, počeo je da pada grad, sevalo je i grmelo sa svih strana. Čula sam prasak, a tek kasnije sam videla kako krave leže na pašnjaku. Jedna je trebalo da se oteli za dva-tri dana, a druga u septembru. Malo pre udara groma bila sam uz njih, mogla sam i ja da nastradam... - priča Vukica.


PROČITAJTE JOŠ:
SNAŽNO NEVREME U OKOLINI KRALjEVA: Grad veličine oraha tukao redom (FOTO)

Ovu samohranu gorštakinju juče je posetio poznati humanitarac iz Novog Pazara Hido Muratović, svojevremeno dobitnik Zlatne plakete "Novosti" za podvig godine, i uručio joj prvu pomoć od stotinu evra.

- Pričinjena šteta je oko 4.000 evra, pozivam sve dobre i humane ljude u Novom Pazaru i Srbiji da pomognemo Vukici, sama neće moći da se oporavi od nesreće koja je zadesila - poručuje Muratović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Janko

27.08.2019. 20:26

@Đorđe - ma ljudi molim vas ,nemojmo sam zaljenje' nego broj ziro racuna da svi damo po 10 eu' svaka cas ovom coveku koji je pokrenuo ovo,nemojt kako neko rece u komentarima,nije ovo kosovo ljudi,mi smo super i mi se super slazemo sa komsijama bosnjacima,ja sam iz Raske,

Marko

26.08.2019. 11:47

Valjda Drzava mora da ima unapred pripremljene mehanizme za ovakve situacije.Svaka cast ovom humanom coveku, ali ovo mora sistemski da se resava

Raca Milosavljevic

26.08.2019. 12:59

... koliko treba coveku da bude srecan ... mnogo malo ... nece valjda drzava Srbija da dozvoli da ova zena sa sela bude nesrecna ... ne bi trebalo ....

Savana

26.08.2019. 13:19

ministarsto poljoprivrede da pokloni dve steone junice kad zena hoce i zeli da radi

Is sela

26.08.2019. 13:47

To treba da se ispita dalije grom ubio krave Ona zivi blizu Pazara I nikad neznas koje mogao Da uradi .A drugo daj Da zeni pomognemo Da kupi Krave Da ima od čega Da živi. Jadna žena.