POVODOM teksta "Šefica katastra blokirala čak 2.000 predmeta", objavljenog 1. juna, redakciji "Novosti" obratila se Tatjana Samardžija, zaposlena u Republičkom geodetskom zavodu. Njeno ime se ne pominje u tekstu, u kome se ona prepoznala, te tvrdi da nije premeštena iz katastra u Novom Sadu za Inđiju, već za Beograd, sa dozvolom rada u Rumi do 30 dana. Takođe, navodi, ona nije bila šef Katastra 2, već samo jedne jedinice u toj službi.

Pročitajte još: Šefica katastra blokirala čak 2.000 predmeta!

- Tačno je da se štrajkovalo četiri meseca. Ja kao predsednik Štrajkačkog odbora nisam radila, a u mom odsustvu u vreme štrajka predmeti su prosleđivani meni i donošeni u moju kancelariju, umesto da ih je načelnica raspoređivala zaposlenima koji nisu u štrajku ili ih sama rešavala. U mojoj kancelariji predmeti nisu bili zaključani i ne stoje u fiokama, znalo se gde stoji određena vrsta predmeta. Iz moje kancelarije je uzimala samo pojedine predmete pojedinih investitora i stranaka i samo pojedine od njih rešavala - tvrdi Samardžija.

Ona kaže da se u obrazloženju rešenja o njenom premeštanju na drugo radno mesto kao razlog navodi bolja organizacija rada Sektora za katastar nepokretnosti. U njenom rešenju, kaže, ne navodi se nigde blokada 2.000 predmeta.

Ona takođe tvrdi da nije namerno blokirala rad katastra, tačnije pomenutih 2.000 predmeta.