Šefica katastra blokirala čak 2.000 predmeta!

D. S.

01. 06. 2019. u 08:00

Smenjen rukovodilac katastra dva u Novom Sadu zbog opstrukcije posla. Samo u njenim fiokama stajao 541 predmet. Premeštena u Inđiju

Шефица катастра блокирала чак 2.000 предмета!

Republičkpog geodetskog zavoda u Novom Sadu

DOJUČERAŠNJA šefica Katastra 2 u Novom Sadu, smenjena je sa funkcije i premeštena na niže radno mesto u Inđiji, jer je blokirala više od 2.000 predmeta. Time je svojim kolegama ostavila dodatni tromesečni posao, kako bi, uz tekuće predmete, raščistili ove slučajeve zbog kojih je došlo do zastoja u ovoj jedinici Republičkpog geodetskog zavoda (RGZ).

Kontrolom rada šefice katastra, u njenom stolu je pronađen 541 predmet koji nije završen, a još 1.500 je bilo blokirano, jer, kako su nam rekli, ona ih nije prosleđivala na dalju proceduru. Ovim je na stotine građana, investitora i firmi oštećeno, jer nisu mogli da dobijaju potrebne papire za izdavanje građevinskih dozvola, nisu mogli da podižu kredite, a potpuno je bio blokiran proces ozakonjenja nelegalnih objekata.

U RGZ nisu mogli da nam kažu da li se iza ove blokade krije korupcija, jer kako nam je rečeno, za to nemaju dokaza. Ipak, obavestili su nas da je ona bila vođa štrajka u ovoj instituciji i bukvalno četiri meseca je provela u štrajku, kao i veliki broj njenih saradnika u novosadskom Katastru 2.

- Iako imamo jasno propisane rokove za rešavanje predmeta, ona to nije poštovala i samo se bavila obustavom rada - kaže naš izvor u RGZ. - Kada smo kontrolom našli kod nje predmete koji su bespotrebno čekali, odlučili smo da je smenimo i pošaljemo na drugo radno mesto na kojem neće moći da blokira proces donošenja odluka.

Ovakva situacija donela je glavobolju zaposlenima u pomenutoj jedinici RGZ, jer će u narednom periodu morati da rade i vikendima, kako bi završili nagomilane obaveze, uz svakodnevno pristizanje novih predmeta.

Da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, direktor RGZ Borko Drašković je prekjuče doneo odluku o rotaciji službenika u Katastru. Razlozi su sprečavanje eventualnih blokada, ali i korupcije.

ZAPOSLENI PREOPTEREĆENI

DA bi se rešio 541 predmet nađen u fiokama smenjene šefice Katastra 2 u Novom Sadu, kao i još 1.500 predmeta koji nisu završeni, zaposlenima u ovoj jedinici biće potrebno tri meseca dodatnog posla, kako bi se ova služba vratila u uobičajeni režim rada. Dodatni problem je i to što veliki broj radnika po zakonu do kraja juna mora da iskoristi stare godišnje odmore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Bane

01.06.2019. 09:52

Takvima treba odmah uručíti otkaz i podneti krivičnu prijavu! Jasno je da se ovde radi o muljanju, što zahteva pokretanje krivične istrage.

Пилот

01.06.2019. 10:29

А зашто је не отпустише него је преместише на ниже радно место?

Nema pravde

01.06.2019. 17:43

@Djole - Zato što joj se "gleda kroz prste", iz nekog razloga... Verovatno ju je neko od gradjana/investitora prijavio zaštitniku gradjana da se "oteže" sa predmetom (gubi se novac i vreme u oba slučaja) više od propisanog, nevezano za skorašnji štrajk, pa su odgovorni su malo pročešljali. Po propisima prvo ide suspenzija, zavisno od težine prekršajna i krivična prijava. Ukoliko je sve to uradila što u ovom tekstu piše, ne bi trebalo da bude milosti, a daljom istragom se moraju utvrditi sve pojedinosti.

joco

01.06.2019. 23:13

Ovi komentari su čista glupost. Objavljujete samo ono što Vam se sviđa. Ovde nema botova, ali opet ne može da se dođe do reči. Ukinite ovebudalaštine, pa ćemo se oglašavati u nekim drugim listovima.

Brana

02.06.2019. 00:43

Vest bi bila još lepša da su objavili ime šefice. I zar to nije teža povreda radnih obaveza za koju sledi otkaz, a ne da je nagrade sa premeštajem. A ko će nadoknaditi štetu građanima koji godinama čekaju da se predmeti reše?