Dr Predrag Marković: Pomiriti porodicu i individualizam

V. N.

24. 03. 2018. u 17:15

Propadanje nataliteta se odvija pola veka. Uzrokovano je pre svega promenom osnovnih vrednosti

Др Предраг Марковић: Помирити породицу и индивидуализам

Foto: Tanjug

RAĐANJE opada čak i u Iranu. Pitanje treba da glasi - kako zaustaviti pad na nekom nivou koji omogućava funkcionisanje društva.

Svakako su sve mere podrške natalitetu dobrodošle. One su, ipak, kao uputstva za postupanje u avionskoj nesreći. Dakle, one umanjuju štetu, ali ne sprečavaju katastrofu. Propadanje nataliteta se odvija pola veka. Uzrokovano je pre svega promenom osnovnih vrednosti. Materijalno stanje igra neku ulogu, ali ne i osnovnu. Svaka današnja žena ima bolje uslove za rađanje od svoje prababe. Samo bi neki mračnjak predložio da se današnje žene vrate u sistem vrednosti svojih pretkinja. Šta da se onda radi? Da se stvori društveno okruženje koje miri porodicu i individualizam 21. veka. Kako? Ko to zna, bio bi najpametniji čovek veka. Mnogo glava treba da povazdan misli o tome.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Жика Живац

25.03.2018. 09:06

Није тако компликовано као што он говори, шта више врло је просто: посао, посао и само посао. Иначе нема перспективе, зато већина младих и хоће да оде.

Mile Kifla

25.03.2018. 11:59

pa gospodine Živac posao je u znatnoj meri i uništio materinstvo kod žena. Veliki broj ne radja decu zbog karijere.Nazalost ima i slučajeva gde firme traže da žene nemaju decu ili da neće ostajati trudne određeno vreme..