U bazi SAJ-a održano takmičenje mladih izviđača

Tanjug

02. 09. 2017. u 12:51

У бази САЈ-а одржано такмичење младих извиђача

Foto MUP

U bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije u Batajnici, danas je održano takmičenje mladih izviđača Beograda, koji su prikazali sposobnosti i veštine koje su stekli u toj organizaciji

U bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije u Batajnici, danas je održano takmičenje mladih izviđača Beograda, koji su prikazali sposobnosti i veštine koje su stekli u toj organizaciji.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova podržava mlade izviđače i da ovo takmičenje predstavlja još jednu od aktivnosti koja ima za cilj jačanje i izgradnju poverenja između policije i građana, posebno najmlađih.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova niz godina unazad preduzima različite aktivnosti usmerene na približavanje rada policije građanima, s posebnim akcentom na decu", rekao je Rebić.

"Mi podržavamo ove mlade ljude i želimo da im pomognemo da znanja, veštine i sposobnosti koje imaju podignu na viši nivo", rekao je direktor policije i naglasio da se na ovaj način gradi odnos poverenja između mladih i policije, koja je tu da brine o njihovoj bezbednosti i da ih zaštiti od svih opasnosti koje vrebaju.

Rebić je najavio da će MUP u narednom periodu organizovati kampove i jačati saradnju sa izviđačima, planinarima i radioamaterima, koji su pouzdan partner srpskoj policiji u rešavanju svih izazova, posebno kada se radi o vanrednim situacijama.

Mladi izviđači Beograda u bazi SAJ-a takmičili su se u veštinama podizanja šatora, vezivanja čvorova, signalizacije, prolasaka kroz zamišljeno minsko polje.

Deca uzrasta od 10 do 15 godina, kroz druženje sa pripadnicima SAJ-a, imala su priliku da se bliže upoznaju sa poslom pripadnika ove elitne jedinice, veštinama i sposobnosti kojima vladaju, a naučili su i neke nove metode koje im mogu biti od koristi u izviđačkima aktivnostima.

PROČITAJTE JOŠ:

Smotra izviđača: Prirodu ima ko da nam sačuva!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije