Premijera predstave Sile u vazduhu: Najbolji studenti režije FDU diplomiraće na kruševačkoj sceni

S. BABOVIĆ

13. 12. 2019. u 17:15

Премијера представе Силе у ваздуху: Најбољи студенти режије ФДУ дипломираће на крушевачкој сцени

Foto Pozorište

Nova saradnja između ovog poznatog teatra i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

PREDSTAVA "Sile u vazduhu" po delu Nebojše Romčevića i režiji mlade Jovane Krstić biće premijerno odigrana u subotu od 20 sati u Kruševačkom pozorištu, čime počinje i nova saradnja između ovog poznatog teatra i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Dve priznate institucije ugovorile su saradnju koja podrazumeva da se talentovanim režiserima omogući da diplomiraju na sceni profesionalnog pozorišta u Kruševcu.

- Najbolji student završne godine pozorišne režije od sada će dobijati priliku da upravo kod nas diplomira, a ove godine to je Jovana Krstić-podvlači Branislav Nedić,urpavnik Kruševačkog pozorišta.-Stav naše kuće da se uvek pruža šansa mladim i darovitim ljudima, kako bi okusili profesionalnu scenu i dobar deo našeg iskusnog ansambla je i u učestvovao u stvaranje predstave, koja je ujedno i sedma premijera ove godine.

Režiserka Jovana Krstić napominje koliko je za autora, koji upravo završava fakultet važno dobije priliku da radi u posvećenom i profesionalnom pozorištu. Simbolično, Romčević je za delo "Sile u vazduhu" nagrađen pre 30 godina na Sterijinom pozorju, a upravo je sa tom predstavom i diplomirao.

Pročitajte još - KRUŠEVAČKO POZORIŠTE: Životinje i ljudi

- Ovo je predstava vrlo duhovita, ima srpskog specijaliteta "farse", čehovljevskih elemenata,govori o nekoj vrsti dečjeg žala o bivšem vremenu i "periferijalcima", ljudima koji čekaju da počne neka nova stvarnost-kaže Jovana Krstić.-Vreme je bitan faktor u predstavi, koja se bavi i jugonostalgijom, hormonima natopljenom perspektivom ljudi na periferiji grada, pod uticajem neke zapadne stvarnosti i serviranim medijskim i reklamnim sadržajima.

Foto Pozorište

U predstavi igraju Dejan Tončić,Biljana Nikolić,Biljana Savić, Petar Milenković,Nebojša Vranić,Dragan Marinković,Stevan Zdravić,Ema Stojanović, Balša Nenadić. Glumci podvlače da su,kao i tehnika pozorišta radili potpuno posvećeno ne samo da bi podržali mladu režiserku, već i što su zaista verovali u dobro pozorišno delo koje su i postavili na scenu.

Foto Pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije