Ostermajer ponovo dolazi na Bitef

V. V. S.

petak, 26. 07. 2019. u 17:27

Остермајер поново долази на Битеф
Kako se navodi, Ostermajer stiže u Beograd na 53. festivalsko izdanje sa predstavom u čijem je središtu nije samo erotsko-kriminalni zaplet, već različita društvena zla

POZNATI nemački reditelj Tomas Ostermajer ponovo dolazi na Bitef: ovog puta sa autobiografskom pričom mladog francuskog pisca Eduara Luija, koju reditelj sklapa kao slagalicu, kombinujući vremenske perspektive i manje celine narativa, gradeći tako dramsku napetost.

Kako se navodi, Ostermajer stiže u Beograd na 53. festivalsko izdanje sa predstavom u čijem je središtu nije samo erotsko-kriminalni zaplet, već različita društvena zla. Naizgled nevidljiva, ta zla iznutra razgrađuju građansko društvo: provincijska zatucanost i netolerancija, ksenofobija, neprofesionalnost i predrasude u javnim službama (medicinski sistem i policija) i drugo. Predstavu "Istorija nasilja" izvodi rediteljev matični teatar "Šaubine am leniner plac" iz Berlina, 20. septembra u Pozorištu na Terazijama.

Pročitajte još - Za Bitef 13 miliona

- Ovim naslovom Ostermajer se, na neki način, vraća u svoju ranu, mladalačku fazu koju su odlikovale savremene teme, žestoka glumačka igra, video-

-radovi i izvođenje muzike uživo - podseća Ivan Medenica, selektor i umetnički direktor festivala.

Inače, festivalska publika pamti i prethodna učešća Ostermajerovih predstava: produkciju "Disko svinje" koja je bila u glavnom programu 34. Bitefa 2000. godine, kao i predstavu po Ibzenovoj drami "Nora" tri godine kasnije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije