POČEO 50. BEMUS: Najdžel Kenedi oduševio publiku, zapevali uz taktove Ajde Jano (FOTO)

Tanjug

sreda, 10. 10. 2018. u 23:40

ПОЧЕО 50. БЕМУС: Најџел Кенеди одушевио публику, запевали уз тактове Ајде Јано (ФОТО)

Foto: Tanjug

Za sam kraj koncerta britanski violinista izveo je dva standarda sa ovih prostora. Publika je u jednom momentu zapevala uz taktove pesama "Jovano Jovanke" i "Ajde Jano"
Slavni britanski violinista Najdžel Kenedi sa svojim kvartetom oduševio je večeras beogradsku publiku na otvaranju 50. jubilarnog Bemusa u Sava centru.

Koncertu jednog od najznačajnijih violnista današnjice prethodila je ceremonija svečanog otvaranja jubilarnog Bemusa.


Operska diva Radmila Bakočević dobila je aplauz na otvorenoj sceni.

Ona je kazala da je Bemus vrednost koju treba svi da čuvamo i poželela je organizatorima još odličnih izdanja kao što je ovo 50. jubilarno.


Potom je na scenu Sava centra izašao Najdžel Kenedi sa pank frizurom, dresom Aston Vile i zelenim patikama i rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu.

"Volim da dođem ovde gde ljudi sa velikom strašću vole i razumeju muziku", rekao je Kenedi.Nakon toga započeo je koncert izvođenjem Fuge i Sonate broj 1 Johana Sebastijana Baha.

Start koncerta bio je jedini dodir muzičara sa klasičnom muzikom večeras. Kenedi je potom sa članovima svog kvarteta takođe obučenim u dresove Aston Vile svirao svoje kompozicije oslonjene na jevrejski folklor i Geršvinova remek dela.

U skoro dva i po sata muziciranja stalo je puno džez aranžmana i virtuoznog muziciranja Kenedija i njegovog benda.


Za sam kraj koncerta britanski violinista izveo je dva standarda sa ovih prostora. Publika je u jednom momentu zapevala uz taktove pesama "Jovano Jovanke" i "Ajde Jano".

U jednom trenutku devojka iz organizacije koncerta predala mu je na poklon dres fudbalskog kluba Partizan.

Slavni violinista je juče rekao da kada bi živeo u Srbiji navijao bi za Partizan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije