VIMINACIJUM FEST: „Hasanaginica“ i Ozren Grabarić pobednici

D.N.

nedelja, 09. 09. 2018. u 22:28

ВИМИНАЦИЈУМ ФЕСТ: „Хасанагиница“ и Озрен Грабарић победници

FOTO Centar za kulturu Požarevac

Za pobednike pozorišnog „Viminacijum festa“, održanog u Požarevcu, proglašene su predstava „Hasanaginica“ Novosadskog pozorišta i glumac Ozren Grabarić
POŽAREVAC - Za pobednike pozorišnog „Viminacijum festa“, održanog u Požarevcu, proglašene su predstava „Hasanaginica“ Novosadskog pozorišta i glumac Ozren Grabarić, za tumačenje naslovne uloge u „Kralju Rikardu Trećem“ zagrebačkog Dramskog kazališta „Gavela“.

Ovu odluku jednoglasno je doneo stručni žiri, u sastavu: Dejan Mijač, reditelj, Miodrag Tabački, profesor FDU i Saša Torlaković, dramski umetnik.

Pročitajte još: Viminacijum fest: Mitovi stari i novi

-Predstava „Hasanaginica“ obrađuje mit i najviše odgovara poruci i motu festivala, približava ga našem vremenu, analizira odnos muškarca, žene i sredine, a temelji se na mitu koji, eto, i danas razrešavamo. Najbolji glumac je Ozren Grabarić, koji svojom originalnom i duhovitom igrom obeležava ovaj festival – navedeno je u obrazloženju odluke žirija.

Najbolja predstava osvojila je priznanje „Viminacium maksimus“ i 750.000, a najbolji glumac nagradu „Zlatna fibula“ i 200.000 dinara.


Pročitajte još: Naučna elita stigla u Viminacijum

U čast pobednika, u završnici festivala, 9. septembra, „Rok operu“ izvešće novosadski „Big bend“ i hor i ansambl opere Srpskog narodnog pozorišta.,Foto: Ozren Grabarić, najbolji glumac „Viminacijum festa“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije