BOJANA U HALJINI OD CRNOGORSKE ZASTAVE: Kako rođena Novosađanka pljuje po zemlji u kojoj se rodila i živi

Jovanka Simić

09. 09. 2020. u 12:00

A da je pokucala na vrata vladike Vasilija upotpunila bi svoje krhko istorijsko (ne)znanje podatkom da su upravo tu Mojsije Putnik i arhijereji Karlovačke mitropolije SPC hirotonisali Svetog Petra Cetinjskog

БОЈАНА У ХАЉИНИ ОД ЦРНОГОРСКЕ ЗАСТАВЕ: Како рођена Новосађанка пљује по земљи у којој се родила и живи

Novosti

DA je stari pesnik Cesarić i danas sa nama, bio bi u ozbiljnom iskušenju da svoj stih "krhko je znanje" dopuni novom rimom "krhka je i lojalnost". Jer ovo je vek u kojem je gotovo sve relativno, pa i lojalnost državi u kojoj se rađaš, školuješ, živiš i radiš. Ako se ta zemlja zove Srbija, traži se samo povod da "krhka lojalnost", ali i neznanje izrone na vrhove medijskih portala.

Krah trodecenijske vladavine Mila Đukanovića, koji je nedavno biračima ponudio najpogrešniji adut - uništenje SPC u Crnoj Gori, nije lako pao ni izvesnom broju njegovih simpatizera u Srbiji. Najzanimljiviji primeri tog nezadovoljstva su pevačica Jadranka Barjaktarović i inženjerka Bojana Vatić.

Gnev zbog toga što je u Crnoj Gori najzad zora, čije svanuće su još zimus opevale njene daleko popularnije kolege iz "Beogradskog sindikata", pevačica je u svrhu tešenja poražene ekipe iz DPS preobličila u stih "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Neprimeren nastup pokušala je da opravda "svojim crnogorskim genima."

Novosađanka sa matičnim listom i diplomom iz ovog grada Bojana Vatić pak skupu "crnogorskih patriota" u nedelju na glavnom podgoričkom trgu uputila je video-poruku da je "velikosrpski projekat poražen."

Ova Novosađanska na društenim mrežama ruži sve srpsko, pa je provokacije radi, valjda, objavila i svoju fotografiju u haljini iskrojenoj od crnogorske zvanične zastave, a u "statusu" opis: "Patrijaršijski dvor Sremski Karlovci".

A da je pokucala na vrata vladike Vasilija upotpunila bi svoje krhko istorijsko (ne)znanje podatkom da su upravo tu Mojsije Putnik i arhijereji Karlovačke mitropolije SPC hirotonisali Svetog Petra Cetinjskog. I da današnji rektor Cetinjske bogoslovije otac Gojko Perović ne govori uzalud da su spone Srbije i Crne Gore stvar srca, a ne dnevne politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade