Hoće li brak biti povod da Zapad uvede Rusiji neke nove sankcije?

ZA razliku od SSSR, kada se homoseksualizam kažnjavao, u Rusiji to sada nije krivično delo, ali nije dozvoljena medijska propaganda i "inficiranje" mladih "avangardizmom" koji nameće Zapad.

Хоће ли брак бити повод да Запад уведе Русији неке нове санкције?

Novosti

POSLE "renoviranja" Ustava, u kome se jasno kaže da je brak zajednica muškarca i žene, pred ruski parlament su minule nedelje došli predlozi izmena Zakona o braku koje potpisuje šest ruskih senatora.

Tim dopunama će biti zabranjeni brakovi osoba istoga pola. Biće zabranjeni i brakovi osoba koje su medicinskim putem promenile pol, a one neće moći ni da usvajaju decu.

Na zakonskim izmenama četiri godine je radila komisija Saveta Rusije federacije. Kritičari su to nazvali "ludačkim zakonom", a najagresivniji - "fašizmom sa biološkim smradom". Iako je nedavno precizirano da su domaći zakoni jači od bilo kakvih stranih dokumenata, pristalice istopolnih brakova upozorile su vlast da krši Evropsku konvenciju o zaštiti prava i osnovnih sloboda, kao i Deklaraciju o ljudskim pravima.

Na stranu građana "netradicionalne seksualne orijentacije" stali su i neki članovi parlamenta. Oni pitaju: zar da u 21. veku, kao u fašističkoj Nemačkoj, ljude netradicionalne seksualne orijentacije nazivamo građanima drugog reda? Njihovu peticiju je potpisalo samo 25.000 ljudi, što dokazuje da se ogromna većina građana slaže sa Vladimirom Putinom. A šef Ruske Federacije je uoči promene Ustava pred TV kamerama rekao da će se, dok je on predsednik, brakom službeno nazivati zajednica muškarca i žene.

Putin je više puta poručivao da će u Rusiji poštovati tada ljudi u svoja četiri zida mogu da žive kako hoće, a da Zapad zadrži za sebe svoje zakone i pravila.

Sada ostaje pitanje - hoće li to biti povod da Zapad uvede Rusiji neke nove sankcije?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri