PRE svega, važno je reći da je ovo što se događa u Ukrajini tragično i da će ostaviti posledice ne samo po Ukrajinu i Rusiju već i po Evropu u celini.

Ahtung

28.02.2022. 11:33

Vrlo lepo napisano, za jedan kratak tekst u novinama. Ko živi u Srbiji, njemu je sve jasno, ali građani zemalja EU, nisu u stanju da ga svare, razumeju, analiziraju. Njihov sistem vrednosti i pogled na svet se odavno ne zasniva na istini, nego drugačijim aksiomima, kao rezultat modelovane svesti. Na žalost, zapad modeluje svest širom sveta, a u Srbiji intenzivno već tri decenije. Rezultat je, već endemski, hronični išijas mozga sa upalom kognitivnih fukcija.

eks

28.02.2022. 12:58

Čović je vrlo dobro analizirao i izneo suštinu odnosa u svetlu delovanja Amerike, kao sile koja dominira decenijama i dominantno utiče na svetske tokove i dogadjaje. Otkad postoji, Amerika je podsticala i režirala ratove i direktno ratovala po celom svetu, okupirala brojne države i pljačkala njihove resurse , počinila brojne zločine za koje nikada nije niko odgovarao. Sva zla i zločine koje je činila , Amerika je umotavala u plašt širenja demokratije i borbu za slobodu i ljudska prava, a ustvari gušila i demokratiju i slobodu i ljudska prava. Američka propaganda je prinudno nametana zemljama vazalima i marionetskim režimima, koji su toraznosili. Pametni ljudi su sve to znali, ali mnogi su bili nemoćni da tome stanu na put. Mislim da je Rusija poslednji bastion istine i pravde i borbe za slobodoljubivi svet. Svo zlo dolazi iz Amerike i fašisoidne i vazalne elite Evrope

Nešo

28.02.2022. 16:46

Gospodine Čoviću, sve to srbi znaju, a i nato zlikovci. Jedino što se neće desiti, je kazna za te zlikovce. Oni su licemerni, podmukli, prevaranti, lažovi, ubice, kriminalci.

Pero

04.03.2022. 01:32

Posto kod nas uveliko se spominje da Bus stari dao obecanje Gorbacova da se NATO nece siriti na istoku zasto nikad Gorbacovov to nije rekao da bi svi u svetu pa i mi verovali a ne na ovakvim pricama kako sto kaze Covic jer stari Bus je mrtav a Gorbacov jos ziv i ne daje nikakve izjave.