PRIČU O SMAKNUĆU PLASIRAO ZVICER: Koliko su realne tvrdnje tužioca da je Belivuk poslat u Kotor da bi ga likvidirali

E. H.

25. 02. 2021. u 22:00

DOK u Srbiji uveliko teče istraga o svim nedelima kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića Mareta, u Crnoj Gori se rasvetljava pokušaj ubistva Marka Ljubiše Kana, za šta su osumnjičena dvojica mladih Kraljevčana, koji se direktno vezuju za ovu beogradsku ekipu.

ПРИЧУ О СМАКНУЋУ ПЛАСИРАО ЗВИЦЕР: Колико су реалне тврдње тужиоца да је Беливук послат у Котор да би га ликвидирали

Foto Arhiva

 Lazar I. i Strahinja S. su, prema operativnim podacima, Belivukovi i Miljkovićevi "vojnici", koji su, kako se sumnja, po njihovom naređenju, spremali likvidaciju u Budvi.

Šta se dešava sa ovom dvojicom srpskih državljana niko sa sigurnošću ne zna, osim što se medijima obratila osoba, koja se predstavila kao sestra Strahinje S. i koja tvrdi da je njen brat podvrgnut mučenju i zlostavljanju.

Crnogorska policija je saopštila da je Lazar I. uhapšen u trenutku kada se spremao da ubije, inače bliskog saradnika barske kriminalne ekipe, koju je predvodio Alan Kožar. Marko Ljubiša je blizak i sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem, koji su u "ratu" sa Belivukom, Miljkovićem i njihovim šefom, Kotoraninom Radojem Zvicerom, navodnim vođom "kavčana".

Foto Ž. Knežević

- U isto vreme kada su locirana dvojica Kraljevčana u Budvi, u Crnoj Gori su boravili Belivuk i Miljković, i to kao Zvicerovi gosti - navodi sagovornik "Novosti".

- Onda je iznenada objavljeno da je sprečena njihova likvidacija. To je apsurdno, jer su sve vreme bili pod prismotrom crnogorske policije i službenika ANB.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić ponovo se juče oglasio sa starom tezom da je neko iz Srbije poslao Veljka Belivuka u Kotor kako bi "bio ubijen". Još je dodao da je "lažna vest da je Lazović šef Belivuku", aludirajući na načelnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupciju Zorana Lazovića.

NASTAVLjEN PREGLED "FRISTAJLERA"

PRIPADNICI MUP Srbije nastavili su i juče da pregledaju sve prostorije na splavu "Fristajler" u Novom Beogradu. U potrazi za dokazima i materijalnim tragovima angažovani su i ronioci. O redu i miru na ovom splavu, zaključno sa prošlom sezonom, brinuli su Belivukovi i Miljkovićevi ljudi. Sumnja se da je pravi cilj njihovog "posla" bila zapravo distribucija narkotika. Pored "Fristajlera", ova kriminalna ekipa je, pretnjama i ucenama, obezbeđivala gotovo 90 odsto beogradskih lokala.

Milivoje Katnić, Foto Arhiva

Ipak, određeni kriminalni, ali i bezbednosni krugovi u Crnoj Gori, navode da nisu tačne informacije da je spremana likvidacija Belivuka i Miljkovića i da je reč o "spinu", koji je "proturio" njihov pokrovitelj Zvicer uz pomoć svojih ljudi iz policije.

U okolini aerodroma, gde su, navodno, ova dvojica trebalo da budu ubijena, uhapšeno je nekoliko ljudi, pod sumnjom da su pokušali da počine zločin.

- Ova vest je gotovo nestvarna ako se uzme u obzir da su Belivuk i Miljković imali neprestanu pratnju, a da su se sa svojim domaćinom kretali blindiranim vozilom - ističe naš sagovornik.

- Sve vreme ih je nadgledala ANB, pa je gotovo bilo nemoguće da se tako nešto dogodi, a da bezbednjaci ne "zažmure".

Interesantno je da niko od crnogorskih istražitelja nije ispitao Belivuka i Miljkovića o njihovim kontaktima sa dvojicom mladića, uhapšenih zbog spremanja ubistva Marka Ljubiše. Pogotovo ako se zna da postoji indicija da su upravo oni mogli da naruče tu likvidaciju. Inače, za Lazarom I. srpska policija je raspisala crvenu poternicu zbog sumnje da je oktobra prošle godine ubio Aleksandra Šarca. Jedan od pravaca istrage beogradske policije je da su i taj zločin organizovali Belivuk i Miljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca