„SILAZIMO, BAKANA“: Ovo je mali Despot koji je stradao izlazeći iz autobusa, a njegov otac kaže - Dva meseca tražimo njegov osmeh i dobrotu

Novosti online

23. 01. 2021. u 23:27

„СИЛАЗИМО, БАКАНА“: Ово је мали Деспот који је страдао излазећи из аутобуса, а његов отац каже - Два месеца тражимо његов осмех и доброту

Foto: Privatna arhiva

PRE DVA meseca U Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot.

Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće.

Bol očajne porodice ne prestaje. Tim povodom oglasio se i otac nastradalog mališana.

NJegovo obraćanje prenosimo u celosti.

“Danas je dva meseca od kada je naš sin Despot ubijen na ovom mestu.

Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima jer nam je to jedino preostalo.

Tražimo njegov osmeh a bio je njegov zaštitni znak, tražimo njegovu dobrotu a bila je najčistija, tražimo našu ljubav a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu.

SKUP PODRŠKE

SKUP podrške će se održati u nedelju 24.01.2021. godine u 18h u Zemunu, Prvomajska ulica, autobuska stanica "Bosanska" (mesto na kom je Despot ubijen).

Zašto?

Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile „Silazimo, bakana“ i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije gledao. Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti.

Foto: Privatna arhiva

Opet zašto?

Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje Zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik GSP-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozača na stajalištu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo našeg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Milan

23.01.2021. 23:40

То је несрећан случај.... Возач мора да гледа и на друга возила када креће са станице. Није то тако једноставно поготово у Београду... Немојге и њему живот да уништите... Верујем да му није лако

Brankica

24.01.2021. 00:45

@Milan - Da,treba gledati i na druge vozace ,ali ne sme krenuti sa stanice dok ne pogleda da li su sva vrata zatvorena,da li su svi putnici izasli it..morao bi TO znati kao profesionalni vozac.

Logika

24.01.2021. 17:04

@Milan - Prepuni nepregledni autobusi. Kada siđete na stepenice kod vrata ako ste niži nema šanse da vas vozač vidi. Verujem da ni vozaču nije sad lako. Nesrećne okolnosti, ne verujem da je tu bilo bahatosti, neogovornosti. Svako ko je vozio zna i sigurno mu se desilo na tren da izgubi koncentraciju.

Maki

23.01.2021. 23:46

Strasno, BOZE GDE JE OVDE PRAVDA... A ovaj vozac bolje da se zapita dal mu je mesto na slobodi ili u zatvoru.. Tuga za roditelje, preslatko dete, tuga. A roditeljima snage da izgura ju ovo do kraja i da se ovaj vozac kazni i to bas, bas. Da je pametan pa da se preda i prizna svoj greh i za to plati... Kako li moze uopste da spava da mi je znati.?!