IZ USTA JOJ JE IZLAZIO DIM: Heroji sa Dorćola otkrili šta im je devojčica rekla nakon što su je spasili iz zapaljenog stana

Novosti online

29. 10. 2020. u 21:11

GRAĐEVINSKI radnici Niko David, Nemanja Držajić, Lazar Ereš, Nenad Janković i Pavle Gavura postali su heroji nacije.

ИЗ УСТА ЈОЈ ЈЕ ИЗЛАЗИО ДИМ: Хероји са Дорћола открили шта им је девојчица рекла након што су је спасили из запаљеног стана

David Nika, Lazar Ereš, Nemanja Držaić i Pavle Gavura / Foto Ž. Knežević

 Povodom podviga  momcima je priređen svečani prijem u Skupštini grada Beograda. Tom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić im je uručio nagrade i plakete.

Jedan od najmlađih heroja Nemanja Držajić (20) navodi da on i njegove kolege nisu svesni hrabrog podviga, ali da im u glavama i dalje odzvanjaju vrisci i  vapaj devojke, koja je iz zapaljenog stana višespratnice u Ulici Visokog Stevana, tražila pomoć.

- Vatra ju je saterala na rub terase, a ona je iz petnih žila vikala i molila za pomoć. Nismo imali vremena za gubljenje, u trenutku smo osmislili plan da kolegu vežemo kanapom, a potom ga zajedno sa devojkom privučemo na sprat ispod. I uspelo nam je, devojka je skočila u njegovo naručje, a već u sledećoj sekundi vatra je urušila plafon njene terase - navodi Držajić.

Ovaj Pančevac, koji je sa još četvoricom heroja radio na sanaciji obližnjeg objekta, objašnjava da je devojka nakon spašavanja uspela samo da im kaže da oseća bol, dok je iz njenih usta izlazio dim.

 - Izustila je samo: 'Sve me boli, hvala vam', a potom se nasmešila. Njenu majku smo pronašli sutradan, a ona nam se uz suze zahvalila - navodi mladi heroj.

Podsećamo, tinejdžerka je u požaru zadobila opekotine trećeg stepena i juče je trebalo da bude operisana. Ovi pančevački heroji su i nakon velikog podviga nastavili da misle na devojku iz požara, te su pokrenuli akciju sakupljanja pomoći.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj hrabroj devojci, koju očekuje dug oporavak. Nadamo se da će se njeno stanje poboljšati, pa da ćemo se i zvanično upoznati - kazao je on. Podsećamo, ona je zadobila opekotine trećeg stepena i juče je trebalo da bude operisana.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode