VUČE ZA NOS POLICIJU, TUŽILAŠTVO, LEKARE: Gornjomilanovčanka podnela više od 300 prijava - patrola dođe, a ona pusti pse i snima

V. ILIĆ

08. 10. 2020. u 19:40

ČAČANSKI i gornjomilanovački policajci, tužioci u ova dva grada, socijalni radnici, pa čak i lekari već dve i po godine muku muče sa Gornjomilanovčankom - M. P. (26) iz sela Ločevci.

ВУЧЕ ЗА НОС ПОЛИЦИЈУ, ТУЖИЛАШТВО, ЛЕКАРЕ: Горњомилановчанка поднела више од 300 пријава - патрола дође, а она пусти псе и снима

Foto: I. M.

Ona je za ovaj period protiv svog bivšeg muža, njegovih prijatelja, poznanika, kao i protiv policajaca i inspektora... podnela čak više od 300 prijava za seksualno uznemiravanje, nasilje, trgovinu ljudima, "gepekovanje", otmice, nasilje, a u poslednjih godinu dana za krivično delo - silovanje podnela je čak 30 prijava.

Gotovo svakodnevno na različite načine - putem sms poruke, telefonskog ili neposrednog razgovora u policiji, kod doktora, u Centru za socijalni rad, putem mejla, ta žena piše prijave protiv raznih ljudi, pa čak i protiv policajaca i inspektora. Na svaku prijavu se odgovara po propisima, izlazi se na teren, odlazi se kod podnosioca prijave, ali M. P. nikada nije želela da sarađuje. Zamislite da iz Gornjeg Milanovca svakog dana u njeno selo odlazi Hitna pomoć, ekipa policije..., dođu tamo, a ona se zaključa u kuću i pusti pse, kojih ima nekoliko u dvorištu, i onemogući prilaz. I ne samo to, nego ona iz kuće snima celu situaciju i to direktno emituje na društvenim mrežama - saznajemo od izvora bliskog policiji i tužilaštvu ova dva grada.

Dešavalo se, pričaju nam naši sagovornici koji su želeli da ostanu anonimni, jer strahuju da će biti na meti ove žene, koja se, kako nezvanično saznajemo u mgornjomilanovačko selo doselila iz okoline Šapca. Pojedini žitelji ovih gradova na svojoj koži su to osetili, pa su često privođeni, neki su ostali bez porodica, drugima je posao "visio o koncu", a policajci i inspektori su bili pod budnim okom unutrašnje kontrole.

Dešavalo se da prijavi policiji da je u tom trenutku neko siluje, recimo bivši suprug, a da policija zasigurno zna da je ona u nekoj od kafana, gde zajedno sa njim sedi za stolo i zajedno piju - ispričao nam je naš izvor.

- Kada prijavi silovanje, onda, prema proceduri ginekolog treba da obavi pregled, ali ona to odbija, jer, navodno, nikom od lekara ne veruje. Uveri nadležne organe da će ona sama otići kod privatnika u kog ima poverenje i da će odraditi pregled. Policija potom obiđe sve ginekološke privatne klinike u dva grada i utvrdi da ona nigde nije pregledana. Sve to iziskuje mnogo rada, ljude, ali i košta...

M. P. je u više navrata prijavljivala UKP-u u Beogradu da je policajci iz Gornjeg Milanovca seksualno uznemiravaju na ulici, da su je tukli, pa čak je i pisala prijave i protiv načelnika tamošnje policijske uprave. Sve te prijave su, prema našim saznanjima, bile odbijene kao neosnovane.

U tužilaštvu u Čačku i Gornjem Milanovcu potvrdili su nam da slučaj vezan za Gornjomilanovčanku postoji i da je svima dobro poznat, ali da detalje oko svega ne mogu da saopštavaju, jer je većina predmeta vezano za nju u toku. U policiji pričaju da u istoriji nisu imali ovakav slučaj, te da ni sami više ne znaju kako da izađu na kraj sa ovom ženom, koja se čak i više puta lažno predstavljala - kao student prava, kao novinar, medicinski tehničar...

Nezvanično saznajemo da se protiv M. P. Priprema krivična prijava za lažno prijavljivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna