SASLUŠANI KONTIĆEVI POMAGAČI: Evo kako su se branili pred tužiocem

Lj.P.

15. 09. 2020. u 19:15

U NASTAVKU istrage brutalnog prebijanja M. M. (28) u Novom Sadu, koje je tužilaštvo kvalifikovalo kao pokušaj ubistva, za koje je osumnjičen Ivan Kontić (30), u Višem javnom tužilaštvu saslušani O. L., koji se tereti za učestvovanje u tuči, i L. V. kome se na teret stavlja pomaganje počiniocu nakon krivičnog dela.

САСЛУШАНИ КОНТИЋЕВИ ПОМАГАЧИ: Ево како су се бранили пред тужиоцем

Foto: Printskrin

Njih dvojica su uhapšena u nedelju.

Kako nam je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, njima je određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke i oštećenog, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove krivično delo. Njih dvojica su ranije osuđivana, a branili su se ćutanjem.

I dalje se, međutim, traga za Kontićem, za kojim je zbog nemilog događaja 24. avgusta uveče u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, raspisana međunarodna poternica. U Ministarstvu unutrašnjih poslova očekuju da će on brzo biti uhapšen.

Istovremeno se utvrđuje i motiv zverskog prebijanja dvadesetosmogodišnjaka, o čemu svedoče uznemirujući video-snimci koji su osvanuli na društvenim mrežama minulog vikenda. Prema nezvaničnim saznanjima, Kontić i M. M. su poznanici i pre nekoliko meseci između njih je došlo do sukoba. Kako saznajemo, razlog nije novac, već "nešto drugo", a šta je tačan uzrok, utvrdiće se istragom.

STEFANOVIĆ: UHVATIĆEMO KONTIĆA!

MINISTAR policije Nebojša Stefanović u izjavi za medije poručio je da će Kontić biti pronađen bez obzira na to gde se nalazi, u Crnoj Gori ili nekoj drugoj zemlji i da niko ne misli da će se, kada prođe vreme i pritisak javnosti, to zataškati i da će Kontić bolje proći.

- Uhvatićemo ga, gde god da sa krije - kazao je Stefanović. - On će se naći pred pravosuđem Srbije i biće kažnjen. Policija nije čekala da se pojavi snimak prebijanja u Novom Sadu, već je odmah preduzela sve potrebne radnje i obavestila Osnovnog tužioca u Novom Sadu.

Žrtva brutalnog prebijanja M. M., kako nam je rekao njegov advokat, ne želi da govori za medije o onome što mu se dogodilo. Ovaj dvadesetosmogodišnjak u prvim danima, dok je još bio u bolničkoj postelji zbog teških povreda, nije sarađivao sa policijom i nije dao izjavu inspektorima koji su ga posetili u dva navrata, niti im je tada rekao ko ga je i zbog čega napao. O tome je istražiteljima ćutao do 2. septembra, kada je podneo krivičnu prijavu i rekao ko mu je naneo teške povrede, a ubrzo zatim je u ruke policije dospeo i snimak nemilih scena u Jevrejskoj ulici.

Postupak protiv Kontića vodi i Advokatska komora Vojvodine, u čiji je imenik advokatskih pripravnika upisan 9. januara ove godine, na advokatsko--pripravničku vežbu kod jednog novosadskog advokata i to u trajanju dve godine.

- U toku je postupak brisanja imenovanog iz imenika advokatskih pripravnika Advokatske komore Vojvodine - kažu, za naš list, u stručnoj službi AKV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)