BOMBU POSTAVILI STARI DUGOVI? Policija uzela snimke sa kamera - u ovom pravcu ide istraga

Z.U.

ponedeljak, 14. 09. 2020. u 22:00

БОМБУ ПОСТАВИЛИ СТАРИ ДУГОВИ? Полиција узела снимке са камера - у овом правцу иде истрага

Foto Instagram

ISTRAGA brutalne likvidacije Zemunca Strahinje Stojanovića (30), prekjuče usred bela dana u Novom Beogradu, usmerena je ka njegovim poslovima sa one strane zakona i sukobu sa suparničkim kriminalnim grupama sa narko-tržišta.

Policija je i juče ispitivala njegove drugove, ali i ljude sa kojima je, prema operativnim saznanjima, Stojanović odranije bio u sukobu.

Na njegov džip "BMV iks 5" podmetnut je plastični eksploziv (C4), a detonacija je izazvana daljinski, najverovatnije pozivom sa mobilnog na mobilni telefon, prikačen uz "paklenu napravu". Organizatori Stojanovićevog smaknuća detaljno su proučavali kretanje ovog mladića, a u tome im je nesvesno pomogla i žena od koje se nije odvajao poslednjih šest meseci - Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45).

Ona je lakše povređena u eksploziji džipa, a proteklih nekoliko nedelja po društvenim mrežama kačila je zajedničke fotografije, uz opis lokacije na kojoj su snimljene.

- Eksploziv je postavio neko ko je stručan, a detonacija je bila usmerena tačno na vozača - navodi naš sagovornik iz istrage. - Sada se istražuje tačno kretanje Stojanovića, kako bi se utvrdilo kada je i gde mogla da bude postavljena naprava. Pregledaće se sva ta mesta, posebno ako su neka pokrivena kamerama i video-nadzorom.

U toku je veštačenje ostataka eksploziva, kao i džipa. Policija je tokom dana, u potrazi za dokazima, sa nekoliko objekata u blizini mesta likvidacije uzela snimke s kamera. Inspektori pokušavaju da utvrde da li su egzekutori pratili mladića i iz kola aktivirali eksploziv, ili je reč čak o nekom ko je išao peške ili stajao na obližnjoj autobuskoj stanici.

Stojanovića su mnogi držali na nišanu, ali se još ne zna ko je tačno "povukao oroz". Odranije je bio u sukobu sa nekoliko zemunskih grupa koje se bave rasturanjem narkotika. Sumnjalo se da je jedna od njih poslala egzekutore avgusta 2018. kada mu je, takođe, podmetnut eksploziv ispod automobila. Tada je prošao nepovređen, spaslo ga je to što je zaboravio mobilni telefon u stanu.

Foto Z. Jovanović

U eksploziji je tada bila povređena njegova devojka, španska misica, koja ga je čekala na suvozačkom mestu. Pričalo se i pisalo da ge jure i "škaljarci", kao bliski saradnici Luke Bojovića i Filipa Koraća, jer je bio blizak sa Milošem Delibašićem, njihovim "neprijateljem".

Pominjao se i kao neko je učestvovao u ubistvu poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, Bojovićevog i Koraćevog pravnog zastupnika, ali protiv njega za taj zločin nikada nije bila napisana krivična prijava.

Strahinja Stojanović biće sahranjen sutra na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

KOLUMBIJKA NA KUĆNOM LEČENjU

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je bila u džipu sa Stojanovićem kada se dogodila eksplozija, puštena je na kućno lečenje.

- Posle neophodne dijagnostike nije bilo potrebno da ostaje na bolničkom lečenju, pa je puštena kući - naveli su iz Urgentnog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)