ZAGRLILA OCA U ZATVORU, PA STRADALA: Meštani Mataruške banje oplakuju Martu K. (4), koja je poginula u nesreći kod Aleksinca

G. ĆIROVIĆ

15. 09. 2020. u 11:39 >> 07:43

ZAR je moguće da se moj mali anđeo, moja ljubimica, moj ponos i dika, sa ovog preselila na onaj svet?

ЗАГРЛИЛА ОЦА У ЗАТВОРУ, ПА СТРАДАЛА: Мештани Матарушке бање оплакују Марту К. (4), која је погинула у несрећи код Алексинца

Privatna arhiva

Ko će baku da drži za ruku kad šetamo Banjom... Nema više moje mile devojčice, moje dobre Marte. Otišla je i ostavila nas da tugujemo za njom i sećamo se njenog lepog osmeha. Zadesila nas je velika nesreća.

Ovim rečima, gotovo se gušeći u suzama, na pragu porodične kuće u Mataruškoj Banji nadomak Kraljeva, reportere "Novosti" dočekuje Radica K. baka četvorogodišnje Marte, koja je u nedelju po podne tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, na putu Vukašinovac - Deligrad. Devojčicina neutešna majka Danijela nije u stanju da razgovara sa nama. Porodica nas moli za razumevanje.

- Još je u šoku i ne bi bilo umesno da je uznemiravate. A, i šta da vam kaže kada je izgubila dete - poručuju rođaci.

VOZIO ISPOD DOZVOLjENE BRZINE

PROTIV vozača "sitroena" iz okoline Ražnja, koji je na putu Aleksinac-Ražanj kod sela Vukašinovac naleteo na četvorogodišnju devojčicu, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku kako bi se utvrdilo da li ima njegove odgovornosti za nesreću. U krvi vozača "sitroena" nije pronađen alkohol, a prema prvim nalazima, on je kočio tek posle naletanja na dete. Istragom će se utvrditi u kojem trenutku je devojčica izašla iz automobila, i da li je vozač, koji se kretao ispod ograničenja brzine, imao vremena da je uoči i zakoči.

J. Ć.

Prema rečima bake Radice, Marta je u nedelju sa svojom majkom i očevim stricom, automobilom otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu. Stravična nesreća u ataru sela Vukašinovac desila se prilikom njihovog povratka kući.

- Išla je da poseti oca, da ga vidi i zagrli. Mnogo su se voleli. U povratku, kada su stali da naprave kraći predah, Marta je ostala u automobilu i rekli su joj da ne izlazi napolje. Kako su mi preneli, ona je, međutim, ipak uspela da otključa vrata i sa leve strane izleti na kolovoz. U tom trenutku je naišao automobil i mojoj devojčici nije bilo spasa. Nema je, nema više bakinog čeda - jecajući dodaje Radica. - Nesreća nas je zavila u crno, i nas i porodicu tog čoveka u automobilu koji je naleteo na Martu. Rekoše da je i on bio sa decom. Sigurno mu nije lako, a ništa čovek nije kriv, ništa.

Foto: G. Šljivić

U dvorište porodične kuće u jednom od brojnih sokaka u Mataruškoj Banji pristižu rođaci, komšije, prijatelji i poznanici. Da izjave saučešće i podele tugu.

- Još smo svi u šoku. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Nastradalo je dete koje su svi mnogo voleli - tiho nam kaže jedan rođak dok prilazi da izjavi saučešće.

I ovdašnji meštani kažu da u prvi mah nisu mogli da poveruju da je nastradala njihova mala komšinica.

- Mirno nedeljno veče zaparali su krici i jauci baka Radice. Najpre nismo znali šta se događa - pričaju komšije. - Bila je to dobra i vaspitana devojčica, uvek je vesela i nasmejana trčkarala sokakom. Užasna tragedija, šta drugo.

CRNI VIKEND

MINULOG vikenda u saobraćajnim nesrećama poginulo je čak troje maloletnika sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje. Uz četvorogodišnju Martu, koja je nastradala u nesreći kod Aleksinca, život su u petak veče izgubili Petar N. (16) iz vrnjačkog sela Gračac i njegov drugar Aleksa G. (17). Njih dvojica nastradala su vozeći se motorom kada su najverovatnije zbog neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad vozilom i snažno udarili u metalnu ogradu kraj puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati