OČEKUJEM DA ĆE SE U SRBIJI GRADITI OSAM AUTO-PUTEVA: Vučić najavljuje velike radove na putnoj mreži

Tanjug

14. 02. 2021. u 23:49

U SRBIJI se trenutno gradi četiri auto-puta, a od 1. decembra očekujem da će se graditi ukupno osam auto-puteva, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ СЕ У СРБИЈИ ГРАДИТИ ОСАМ АУТО-ПУТЕВА: Вучић најављује велике радове на путној мрежи

Foto: Printskrin CGTN

On je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekao da se gradi Moravski koridor, deonica Požega - Preljina, Kuzmin - Sremska Rača, Ruma - Šabac.

"Gledaćemo da idemo na peti, Fruškorgorski koridor, šesti Požega - Boljare, zatim Zrenjanin - Beograd, Veliko Gradište - Golubac. Ako to uspemo, to su ti strašni uspesi", rekao je Vučić.

On je rekao i da je novi, treći paket mera podrške privredi i građanima izvanredan i zamolio građane za samo malo više discipline i pridržavanja mera za sprečavanje širenja korona virusa.

"Razumem da je svima dosta korona, ali bar nekakve mere da sačuvamo i da pomognemo lekarima", rekao je Vučić.

Na pitanje o zahtevima frilenserima, Vučić je rekao da su frilenseri imali dobre razgovore sa Vladom Srbije i da je 99 odsto njih razumelo šta je predlog države.

"Verujem da će to ići u dobrom smeru. U svakom slučaju treba nastaviti razgovore, ali razgvore koji ne vode u ćorsokak i razgovore koji se ne vode sa pozicije političke sile, već ragzovore kojima želite da napravite dogovor sa vladom", rekao je Vučić.

Naveo je da će podstaći vladu da još više i još snažnije izađe u susret tim ljudima.

Poručio je da će se nastojati da se zaposle ljudi i da u Srbiju dođe što više fabrika.

"Biće mnogo novih iznenađenja i nova fabrika u Nišu se otvara uskoro, zavaršavaju nam se dve fabrike u Pančevu, nova fabrika u Pazovi, u Zrenjaninu Ling long, u Inđiji Tojo tajers. Očekujem nove investicije i mnogo prijatnih iznenađenja", naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)