"FRIKOM" IDE U RUKE BRITANCIMA? Prema pisanju zagrebačkog "Jutarnjeg lista", sprema se prodaja biznisa zamrznute hrane

V. N.

11. 01. 2021. u 22:57

ФРИКОМ ИДЕ У РУКЕ БРИТАНЦИМА? Према писању загребачког Јутарњег листа, спрема се продаја бизниса замрзнуте хране

Prodaja obuhvata i "Frikom"

"FORTENOVA grupa" je u ponedeljak saopštila da je ušla u ekskluzivne pregovore s kompanijom "Nomad fuds" o prodaji biznisa zamrznute hrane, koji obuhvata kompanije "Ledo", "Ledo Čitluk" i "Frikom".

Očekuju da bi do kraja marta pregovori mogli da budu uspešno okončani, a sama transakcija zaključena tokom leta ove godine, nakon pribavljanja odobrenja regulatora, piše "Jutarnji list".

Iznos obavezujuće ponude koji je sada "na stolu" nije objavljen, ali se prošle jeseni u medijima kalkulisalo da je u pitanju potencijalna transakcija decenije, te da bi ciljana valuacija "Leda" mogla da iznosi oko 600 miliona evra, odnosno između 10 i 12 puta dobiti pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), kada je "Fortenova" primala neobavezujuće ponude zainteresovanih kompanija, na vodi list. "Fortenova grupa" je osnovana 1. aprila 2019. prenosom poslovne celine pod vanrednom upravom "Agrokora", kao rezultat nagodbe poverilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Jela

11.01.2021. 23:55

Што се продаје наше Хрватима који не знају да управљају. И после продају питај Бога коме! Никада ништа Хрвату и Словенцу не продај! Зар Србија мора све да распродаје?