NOTARI OPET ŠALjU GRAĐANE NA ŠALTER: Geodetski zavod o izdanju lista nepokretnosti

V.N.

25. 09. 2020. u 07:40

НОТАРИ OPET ШАЉУ ГРАЂАНЕ NA ШАЛТЕР: Геодетски завод о издању листа непокретности

Foto: Arhiva

REPUBLIČKI geodetski zavod pozvao je sve javne beležnike, geodetske organizacije i ostale institucije koje koriste podatke katastra nepokretnosti, da radi efikasnosti rada i u interesu građana, koriste mogućnosti direktnog i besplatnog pristupa Geodetsko-katastarskom informacionom sistemu katastra nepokretnosti.

U RGZ tvrde da javni beležnici ne koriste mogućnosti koje su im dostupne od 7. jula kad je počela primena Uredbe o uslovima za izdavanje izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, jer je broj podnetih zahteva za izdavanje listova nepokretnosti na šalterima smanjen za samo 50 odsto.

- Javni beležnici bi trebalo da jednim "klikom" građanima izdaju izvod iz lista nepokretnosti i to besplatno za sve poslove kod javnih beležnika u kojima je taj izvod potreban - poručuju iz RGZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Steel ogre Grotto

25.09.2020. 07:51

Ja bih vrlo rado koristio mogućnosti direktnog i besplatnog pristupa Geodetsko-katastarskom informacionom sistemu katastra nepokretnosti ali šta mi to vredi kada nigde ne priznaju tako pribavljene listove nepokretnosti i ostale listove?

NBGD

25.09.2020. 08:08

Ovo se jednostavno resava - KAZNITE javne beleznike koji maltretiraju gradjane bez razloga. Ako je ON/ONA to trebalo besplatno da izda, a posalje stranku na salter, racun poslati Belezniku i jos ga kazniti sto ne radi svoj posao! I resena stvar.

Istina

26.09.2020. 09:29

Problem je što to istinski nije besplatno, već RGZ naplaćuje trebovanje online listova nepokretnosti reg.korisnicima. Dakle NIJE BESPLATNO!

Antakija

27.09.2020. 04:46

Kod notara list nepokretnosti je 540 dinara,podaci nepotpuni,isti list u katastru duplo skuplji sa tačnim podacima!Lično se uverila!Gde se izgubilo načelo pouzdanosti?..nešto ne štima!