LISTA NAJPOSEĆENIJIH SAJTOVA: RGZ u top 40 u Srbiji

E. B. T.

10. 08. 2020. u 15:34

REPUBLIČKI geodetski zavod je, prema najnovijoj listi najposećenijih sajtova kompanije „Alexa Internet Inc“ koja je deo najveće svetske kompanije „Amazon“, zauzeo 40 mesto u Srbiji i time postao jedina državna institucija u našoj zemlji i jedina katastarsko-kartografska ustanova u Evropi koja se nalazi u top 50 sajtova na nacionalnom nivou.

ЛИСТА НАЈПОСЕЋЕНИЈИХ САЈТОВА: РГЗ у топ 40 у Србији

Foto: RGZ-promo

- Zahvaljujući projektu „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ koji se realizuje uz podršku Svetske banke, građanima je putem internet stranice RGZ-a omogućeno da preko aplikacije „ekatastar“ vide podatke o svakoj parceli, objektu ili stanu u Srbiji i njihovim vlasnicima, izvrše uvid i koriste više od 280 setova podataka javnog sektora na portalu „Geosrbija“ – ističe se u saopštenju iz ove ustanove. – Takođe, mogu da preuzmu digitalno potpisana rešenja na elektronskoj oglasnoj tabli, dobiju informacije u info-centru, dok preko „ezakazivanja“  mogu da rezervišu termin za predaju zahteva na šalteru katastra i provere status svog predmeta.

Primedbu na rad službe, kako se navodi, prijavljuju preko aplikacije „eprimedbe“, proveru vrednosti svoje nepokretnosti dobiće u „registru cena“, a građanima su na raspolaganju i mobilne aplikacije“geosrbija“ i „geosrbija kat“.  Informacioni sistem RGZ-a mesečno odgovori na 10,7 miliona upita i beleži više od milion zahteva koje ostvari preko 400.000 različitih korisnika. Prosečno vreme odziva je 0,03 sekunde.

- Ovo priznanje je i dokaz da su usluge RGZ-a transparentne i dostupne, što su dva od četiri glavna cilja projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ – poručuju iz RGZ-a.

- Kada se modernizacija i reforme institucije koje se kroz projekat sprovode završe, sistem zemljišne administracije postaće potpuno efikasan. Ova je i pokazatelj da je tržište nekretnina u Srbiji veoma razvijeno i da će građevinarstvo u narednom periodu biti važan faktor napretka privrede i sektor koji će uticati na rast BDP-a Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti