MLEČNI PROIZVODI MARKE "PILOS" POD ZABRANOM PRODAJE: Zabranjen uvoz mleka iz Gradačca

Tanjug

16. 07. 2021. u 10:14

OD jutros je zabranjen uvoz u Srbiju mleka robne marke "Pilos", mlekare "MI 99" iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini, i to zbog neodgovarajućeg kvaliteta, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ МАРКЕ ПИЛОС ПОД ЗАБРАНОМ ПРОДАЈЕ: Забрањен увоз млека из Градачца

Foto I.Marinković

- Na osnovu laboratorijskih analiza utrvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima, neki dan je bila priča u Lidlu, a ja mislim da ga ima i u Meraktoru i nekim drugim trgovinama - rekao je ministar gostujući na TV Prva.

Dodao je da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko već i na druge mlečne proizvode ovog proizvođača, a količine koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

- Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje - precizirao je Nedimović.

On je naveo i da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje pa oni koji su ga konzumirali ne moraju da se plaše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)