OBNOVA FLOTE: Srbija pregovara sa Rusijom o kupovini „suhoja“

Novosti onlajn

05. 06. 2021. u 10:15

RUSIJA i Srbija su se na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu vratile pitanju dogovora o kupovini ruskih aviona „Suhoj superdžet 100“, saopštilo je rusko Ministarstvo industrije i trgovine.

ОБНОВА ФЛОТЕ: Србија преговара са Русијом о куповини „сухоја“

Foto: pixabay

Ministar industrije Rusije Denis Manturov učestvovao je u okviru foruma na sastanku vicepremijera Rusije Jurija Borisova sa kolegom u bilateralnom međuvladinom komitetu – ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenadom Popovićem.

Na sastanku su strane takođe govorile o razmatranom dogovoru da Srbija kupi avione „Superdžet“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rusija je u oktobru 2019. saopštila da sa Srbijom vodi pregovore za obnovu flote nacionalnog prevoznika „Er Srbija“ avionima „Suhoj superdžet 100“ (SSJ100), a da bi Beograd mogao biti zainteresovan i za avione srednjeg dometa MS-21.

U martu prošle godine Borisov je rekao da Moskva i Beograd planiraju da se na leto, kada se u Srbiji formira nova vlada, vrate raspravama o isporuci aviona SSJ za srpsko rukovodstvo i osam aviona za „Er Srbija“.

Peterburški međunarodni ekonomski forum održava se ove godine od 2. do 5. juna u direktnom formatu. Medijski partner foruma je novinska agencija „Rusija sevodnja“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)