VOJNICI SRBIJE OTPUTOVALI U LIBAN: Stefanović – Uveren sam da će svoje zadatek izvršavati časno i predano (FOTO)

Tanjug

22. 05. 2021. u 16:29

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Milan Mojsilović prisustvovali su danas u pančevačkoj kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" svečanom ispraćaju pripadnika naše Vojske koji će tokom narednih šest meseci biti angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih Nacija UNIFIL u Republici Liban, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ВОЈНИЦИ СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛИ У ЛИБАН: Стефановић – Уверен сам да ће своје задатек извршавати часно и предано (ФОТО)

Foto: MO Srbije

Ministar Stefanović je srpskim mirovnjacima rekao kako je uveren da će oni svoje zadatke izvršavati časno i predano i da će predstavljati Srbiju na najbolji mogući način, ponašajući se onako kako to dolikuje srpskom vojniku.

-Vi ste prošli stroge selekcije. Nije bilo lako doći do toga da neko bude upućen u mirovnu misiju i znam šta je sve potrebno da ispunite od kriterijuma da biste uopšte bili uzeti u obzir. Vi, koji ste danas pred nama, vi ste izabrani kao najbolji koji će predstavljati boje naše zemlje, poručio je ministar odbrane.

Stefanović je dodao da će naši pripadnici u misijama Ujedinjenih nacija imati brojne izazove, a posebno misija u Libanu, najveća u kojoj Vojska Srbije učestvuje.

-Imaćete priliku da steknete nova znanja, imaćete priliku da pokažete ono što ste naučili tokom svoje vojničke karijere i priliku da predstavljate srpsku vojsku, rekao je Stefanović.

On je istakao da su priopadnici VS do sada u mirovnim misijama pokazali visok nivo profesionalnosti.

-Gde god sam razgovarao sa stranim predstavnicima u onim partnerskim zemljama koje se nama učestvuju u mirovnim misijama, svi su bez razlike isticali uvek jednu stvar, a to je da su pripadnici naše vojske u potpunosti posvećeni zadacima i da su među najboljima u svakom smislu. Od vas očekujem potpuno požrtvovanje i da zaista boje naše zemlje predstavljate dostojno, onako kako to dolikuje Republici Srbiji", naglasio je Stefanović.

Srpski vojnici u misji UN su bezbedni u Libanu

Podsetio je da multinacionalne operacije nose određene rizike, što podrazumeva više opreza i poštovanje svih pravila, i zatražio od naših mirovnjaka da budu onakvi kakvi su bili u svojim redovnim jedinicama.

-Što se tiče vaše bezbednosti, uveren sam da ćete zajedno sa vašim starešinama preduzeti sve što je potrebno da bi svi naši ljudi bili bezbedni u svakom trenutku, rekao je ministar Stefanović.

Naglasio je da će Ministarstvo budno pratiti svaki događaj u Libanu i biti spremno da reaguje i pomogne u zaštiti bezbednosti pripadnika VS.

-Ja vam želim srećan put, vojničku sreću i uspešno izvršenje svih zadataka! Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!, poručio je ministar odbrane.

Major Zoran Cvejić, komandir pešadijske čete primajući državnu zastavu iz ruku ministra Stefanovića zahvalio je na ukazanoj časti.

-Ovo sveto znamenje nas obavezuje da sve zadatke izvršavamo odgovorno i požrtvovano, čuvajući čast srpskog vojnika. Uverevam vas da ćemo sa ponosom predstavljati Vojsku Srbije", rekao je major Cvejić.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su u misiji UNIFIL u Libanu od decembra 2010. godine.

Od ukupno 177 pripadnika naše Vojske koji se nalaze u misiji UNIFIL, u okviru ove rotacije biće zamenjeno 142 njih.

Glavninu tog broja čine pripadnici pešadijske čete iz sastava Prve brigade Kopnene vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja