OTVORILO SE NEBO NAD BEOGRADOM: Stigla najnovija informacija RHMZ - Stiže oluja, meteorolog Čubrilo najavio i grad!

Novosti online

12. 05. 2021. u 15:54 >> 16:07

U NAREDNA dva časa u zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i centralnim delovima zemlje mogući su pljuskovi sa grmljavinom, u ostalim krajevima mestimično slaba kiša, saopštio je RHMZ,

ОТВОРИЛО СЕ НЕБО НАД БЕОГРАДОМ: Стигла најновија информација РХМЗ - Стиже олуја, метеоролог Чубрило најавио и град!

Foto: D.B.

U južnim i zapadnim delovim teritorije Beograda kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Uz napomenu da od danas ulazimo u duži period nestabilnog vremena uz česte grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode, meteorolog Marko Čubrilo istakao je da je tokom dana moguća i pojava grada.

Prema jutrošnjoj najavi, najniža temperatura danas kretaće se od 9 do 16 stepeni, najviša od 21 do 26. U narednih 7 dana, do 19. maja, biće promenljivo oblačno, nestabilno i još malo svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, na jugu Banata jak i olujni, u i na jugozapadu - jugozapadni.

- Danas tokom dana ka regionu će se širiti uticaj ciklona i frontalnog poremećaja što će usloviti naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde posle podne i rano uveče može biti izraženijih grmljavinskih pljuskova, praćenih tučom/gradom, olujnim vetrom i velikom količinom kiše za kratko vreme.

Vetar ispred fronta južni, u zoni fronta u okretanju na zapadni koji ponegde uz jak grmljavinski pljusak na kratko može biti olujan, zatim slab do umeren, jugozapadni i zapadni. Dnevni maksimum od +15 do +26 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo na svom FB profilu.

Kako navodi, u sredu, četvrtak i petak, vreme promenljivo uz smenu sunca i pljuskova sa grmljavinom.

- U subotu pre podne na kratko suvo,a posle podne i uveče ponovo nestabilno. U nedelju ponovo nad velikim delom regiona nestabilno uz česte, ponegde i vrlo jake lokalne nestabilnosti - napisao je.

U ponedeljak bi, najavljuje Čubrilo, temperatura mogla doseći i 28. podeljak. Međutim, od utorka najavljuje novo pogoršanje vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve