"PROCES VAKCINACIJE U SRBIJI IMPRESIVAN": Direktor SZO za Evropu nahvalio našu zemlju

Tanjug

19. 04. 2021. u 17:30

REGIONALNI direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge obišao je danas vakcinacioni punkt na beogradskom Sajmu i tom prilikom ocenio da je proces vakcinacije u Srbiji impresivan.

ПРОЦЕС ВАКЦИНАЦИЈЕ У СРБИЈИ ИМПРЕСИВАН: Директор СЗО за Европу нахвалио нашу земљу

Foto: Tanjug/AP

- Imam veoma pozitivan utisak. Ceo svet zna da Srbija brzo napreduje u vakcinaciji, ali videti to sopstvenim očima je impresivno - rekao je Kluge u izjavi za Tanjug, a upitan o impresijama nakon obilaska punkta za vakcinaciju.

On je kazao da je mogao da se uveri da se za 10 minuta može proći čitav proces od ulaska, popunjavanje papira do vakcinacije.

Posebno je pohvalio sistem za prijavu i registraciju vakcinacije eUpravu, rekavši da se radi o značajnoj inovaciji. Objasnio je da mu je taj IT sistem detaljno objašnjen i kazao da smatra da je odlično postavljen.

Kluge je kazao da se u EU govori o sertifikatima i da je bitno da SZO, kao panevropska organizacija, gleda i primere izvan Unije.

Zahvalio je posebno lekarima i medicinskom osoblju, koji su heroji ove pandemije.

SZO će, prema njegovim rečima, nastaviti da podržava Srbiju, a Srbija, uveren je, podržavati ostale zemlje Zapadnog Balkana.

S procedurom na punktu za vakcinaciju na Sajmu delegaciju SZO upoznali su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski, direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić i koordinatorka tog punkta dr Dragana Milošević.

Oni su mu pokazali svaku tačku koju prolazi osoba koja dolazi na vakcinaciju, a posebno sistem eUprave.

Kluge je u razgovoru sa osobljem o digitalnom sistemu rekao da je on impresivan.

Takođe, on je imao priliku da prisustvuje davanju vakcine.

Prethodno je Kluge razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)