"OTIŠAO SAM ČASNO I POŠTENO..." Evo šta piše na spomen ploči velikom doktoru Miodragu Laziću (FOTO)

D.A.

14. 04. 2021. u 10:26

DANAS se navršava tačno godinu dana od smrti dr Miodraga Lazića Laze, čuvenog ratnog hirurga i direktora Urgentnog centra. Na godišnjicu njegovog odlaska postavljena je spomen ploča u znak sećanja na tog velikog čoveka.

ОТИШАО САМ ЧАСНО И ПОШТЕНО... Ево шта пише на спомен плочи великом доктору Миодрагу Лазићу (ФОТО)

Foto: Printskrin RTS

- Otišao sam časno i pošteno. Stajao sam na prvoj liniji - piše na spomen ploči pored njegovog nasmejanog lika.

Foto: D. Alihodžić

Lazić je preminuo od posledice korona virusa 14. aprila a ostaće upamćen i kao lekar koji nije hteo da se povuče iako mu je do penzije nedostajalo još nekoliko meseci.

Ostao je sa kolegama da se bori protiv korone ali se i sam zarazio a zatim i podlegao obavljajući svoju profesionalnu dužnost.

On je jedan od simbola požrtvovanosti lekara u borbi sa koronom. Nakon njegove smrti Nišlije su pokrenule inicijativu da dobije svoju ulicu u Nišu ali da da Urgentni centar ponese njegovo ime.

Doktor Laza pored ulice i imena dobio je i spomen ploču čijem će otkrivanju prisustvovati i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas