PREMIJERKA OTKRILA: Evo koje vakcine će Srbija donirati Crnoj Gori

Tanjug

17. 02. 2021. u 16:34

ПРЕМИЈЕРКА ОТКРИЛА: Ево које вакцине ће Србија донирати Црној Гори

Foto: Printskrin

SRBIJA će donirati rusku vakcinu "Spunjik Ve" Crnoj Gori, rekla je danas premijerka Ana Brnabić, precizirajući da će tim povodom krenuti za Crnu Goru u 18.00 časova.

Brnabić je to rekla novinarima nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka Beograd zajedno sa predsednikom fondacije Skolkovo Arkadijem Dvorkovičem.

- "Sputnjik Ve" je najbliža za registraciju u Crnoj Gori, a mi smo gledali da budemo pragmatični - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se susedima donira "Sputnjik Ve" i Fajzer vakcina kojih inače ima najmanje u Srbiji.

Brnabić je ocenila da na donaciju ne gleda kao na političko već zdravstveno pitanje i poručila da je lako biti solidaran u laka vremena.

- Ponosna sam što je Srbija dovoljno solidarna. Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne vakcine stižu u narednih nekoliko dana - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Braca

17.02.2021. 19:20

Super! Svaka vam cast! Dok gradjani Srbije cekaju vakcinu Sputnjik V medju njima i ja vise od mesec dana postali smo toliko "bogati" da dajemo dzabe i vakcine najvecim srbomrzcima gde nema ni ambasadora Srbije