DANICA GRUJIČIĆ SAOPŠTILA SJAJNE VESTI: Počela vakcinacija lekara na onkologiji, to je jedini način da pobedimo koronu (VIDEO)

Novosti online

09. 01. 2021. u 15:49

DANAS je počela imnizacija lekara, medicinskog i nemedicinskog osoblja, a među prvima su rusku vakcinu "Sputnjik V" primili zaposleni u Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ САОПШТИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Почела вакцинација лекара на онкологији, то је једини начин да победимо корону (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Prvih 10 vakcina "Sputnjik v" dobiće zaposleni Instiuta za onkologiju i radiologiju. Mnogo nas je bilo bolesno, neki su imali tešku kliničku sliku, zahvaljujući kolegama su izlečeni ali mnogi i dalje osećaju posledice - rekla je načenlnica instituta Danica Grujičić.

Ona je istakla da je imunizacija jedini način da pobedimo korona virus, i da će u utorak osoblje Instituta biti vakcinisano i "Fajzerovim" vakcinama.

- Ono što je važno je da je Srbija imala mogućnosti da nabavi vakcine više proizvođača, i da svako može da izabere vakcinu kojoj veruje.

Dr Mirsad Đerlek je rekao da se svakog dana povećava broj ustanova u kojima se vrši imunizacija.

- Danas su to šest eminentnih zdravstvenih ustanova koje nisu u kovid sistemu. To znači da sledeće nedelje počinje i vakcinacija zaposlenih u domovima zdravlja, i želimo da što pre završimo imunizaciju zdravstvenih radnika.

Foto: Novosti

On je istakao da je odličan odziv lekara i medicinskih radnika koji su došli da se vakcinišu, i da se nada da će biti cepljeno više od 10.500 medicinara, što je mnogo više od očekivanog za ovu nedelju.

- Nastavljamo istim tempom, zato što nas u ponedeljak očekuje novi kontingent "fajzerovih" vakcina, a za nekoliko dana stižu i ruska cepiva - rekao je Đerlek.

Medicinska sestra sa Instituta za onkologiju i radiologiju Biljana Jovanović, koja je danas primila vakcinu protiv korone, kaže da se opredelila za takav vid imunizacije, jer smatra da će se na taj način stvoriti kolektivni imunitet.

Njen kolega, informatičar u Institutu, Novak Vuletić veruje da vakcina doprinosi zaštiti organizma i pozvao ljude da razmisle i da, kaže, prihvate činjenicu da im vakcina treba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju