PLJUŠTE KAZNE ZA KORONA PREKRŠAJE: Ovog vikenda naplaćeno 145.000 dinara, za praznike pojačan nadzor

Novosti online

28. 12. 2020. u 22:02

INSPEKTORI i komunalna milicija napisali su proteklog vikenda 97 naloga i izrekli kazne u ukupnom iznosu od 145.000 dinara. Upozoravaju da će za praznike kontrole biti oštrije.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗА КОРОНА ПРЕКРШАЈЕ: Овог викенда наплаћено 145.000 динара, за празнике појачан надзор

Solidna potražnja za radnicima u kafićima / Foto G. Šljivić

Od sredine novembra, kada je počela primena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, napisano je 770 prekršajnih naloga.

I proteklog vikenda i u Beogradu i u planinskim centrima mere su se kršile. Bilo je okupljanja i žurki.

Inspektori i komunalna milicija napisali su 97 naloga i izrekli kazne u ukupnom iznosu od 145 hiljada dinara.

Upozoravaju da će za praznike - kontrole biti oštrije.

- Naše akcije na Kopaoniku prethodne nedelje i tokom vikenda i na Zlatiboru su pokazale da i dalje postoji trend nepoštovanja svih mera lične zaštite, distance, dezo-barijere - rekao je Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove.

Naveo je da je na Zlatiboru bilo 17 prekršajnih naloga, a na Kopaoniku 22.

- To nisu mali iznosi, ali očigledno da i dalje postoje pojedinci koji sigurno na neki način stvaraju ružniju sliku u odnosu na ono što smo očekivali - rekao je Stamenković.

Nakon današnje sednice Kriznog štaba saopšteno je da neće biti dozvoljeno organizovanje dočeka Nove godine. U četvrtak, 31. decembra i prvog dana Nove godine, kafići i restorani mogu da rade do 18 časova.

Posle prazničnih dana, na snazi ostaju stara ograničenja. 

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima