VAKCINACIJA NAŠIH NAJSTARIJIH SUGRAĐANA: Ovako je izgledalo dostavljanje cepiva Gerontološkom centru Bežanijska kosa (FOTO/VIDEO)

Novosti online

24. 12. 2020. u 13:16

U SRBIJI danas i zvanično počinje vakcinacija protiv virusa korona, čime je naša zemlja druga u Evropi, posle Velike Britanije, koja je dobila "Fajzer Biontekovo" cepivo.

ВАКЦИНАЦИЈА НАШИХ НАЈСТАРИЈИХ СУГРАЂАНА: Овако је изгледало достављање цепива Геронтолошком центру Бежанијска коса (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Vakcinu protiv virusa korona u Srbiji prva je danas primila premijerka Ana Brnabić, na institutu Torlak, a zatim i ministarka Darija Kisić Tepavčević, dr Predrag Kon i akademik Predrag Peško.

Foto: D. Milovanović

Zatim je počela imunizacija gerontoloških centara, gde će naši najstariji i najugroženiji sugrađani primiti nove vakcine protiv korone. Kako je to izgledalo u Gerontološkom centru Bežanijska kosa možete pogledati u snimku ispod.

Govoreći o prioritizaciji među građanima dr Kon je rekao da je operativni plan napravljen.

- U prvoj fazi su zdravstveni radnici među kojima je napravljena prioritizacija u zavisnosti gde rade ikoliko su izloženi virusu. Na drugom mestu su zaposleni u domovima za stare, a treći su korisnici domova - kazao je Kon i dodao da nakon njih idu oni najstariji građani van domova, te da opet među njima postoji prioritizacija stariji od 70 i stariji od 65.

Foto: D. Milovanović

Zatim idu i hronični bolesnici, navodi Kon, a potom u trećoj fazi su oni koji u u direktnom kontaktu sa velikim brojem ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)