"SITUACIJA SE NE SMIRUJE": Dramatičan apel dr Stevanovića - "Na Infektivnoj klinici nema mesta, sve je na nama"

Novosti online

15. 12. 2020. u 12:48

СИТУАЦИЈА СЕ НЕ СМИРУЈЕ: Драматичан апел др Стевановића - На Инфективној клиници нема места, све је на нама

Goran Stevanović / Foto Tanjug

DOKTOR Goran Stevanović rekao je da se situacija u vezi sa virusom korona ne smiruje i da je onome kome prođe pored Infektivne klinike ili neke druge bolnice sve jasno i da se sve vidi.

- Devet meseci molimo i apelujemo, situacija se ne smiruje, traži se mesto više - rekao je Stevanović posle sastanka svih direktora kovid bolnica u Srbiji.

Kako je naveo, svi bolesnici ne mogu biti pravovremeno zbrinuti, rekao je Stevanović na Kurir tv.

- Znam da je svima teško, ali jednostavno, ovo je granica propusnosti zdravstvenog sistema, brže i više od toga ne možemo.

- Još uvek možemo da obezbedimo mesta, da li je to u Beogradu, Kragujevcu ili Niškoj banji zavisi od kliničke slike i raspoloživosti.

Kako je naveo, raste i broj pacijenata koji se javljaju noću, ne zna da li je to zato što se ljudi plaše da prenoće sa simptomima ili nešto drugo.

- Najteže su noći, tada je najteže oraganizovati sve - kaže Stevanović i dodaje da na Infektivnoj klinici više nema mesta.

- Kako se oslobodi krevet, tako se puni, a sada je sve na nama, onako kako se budemo ponašali, tako će nadalje ići - zaključio je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)