ZORANOVI KORENI: Marić pitao hrvatskog istoričara da li je Milanović Srbin, dobio vrlo zanimljiv odgovor (VIDEO)

Novosti online

08. 12. 2020. u 19:26

HRVATSKI istoričar Goran Šarić gostovao je u jutarnjem programu tv Hepi, te govorio o poreklu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

ЗОРАНОВИ КОРЕНИ: Марић питао хрватског историчара да ли је Милановић Србин, добио врло занимљив одговор (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Postoji sumnja da on ima srpske korene, iako on dokazuje da je ustaša - rekao je voditelj Milomir Marić.

- Ja kad odem u tu Imotsku krajinu, odakle je on poreklom, vidim uvek prezimena poput Nikolić, a uvek je ime Hrvoje ili Ante. Neka svako zaključi sam koje je njihovo poreklo - istakao je Šarić.

Glavna tema Šarićevog gostovanja je jezivi zločin nad srpskom porodicom Zec, te je istoričar istakao da je mala Aleksandra metafora stradanje dece u ratu.

- Mala Aleksandra je govorila:,,Ubili ste mi oca, nemojte i majku!" Ubili su i nju. Ono što je najstrašnije, to je da je jedan od ljudi koji su odgovorni za taj zločin - Siniša Rimac, koji je prema svedočenjima i ubio Zeca, kasnije postao telohranitelj ministra odbrane Gojka Šuška, da je dobio od Tuđmana orden Nikole Šubića Zrinjskog za "junački čin u ratu" i da je prebačen u jedinicu pod direktnom Tuđmanovom ingerencijom - ispričao je Šarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POZIV UPRAVE SAOBRAĆAJNE POLICIJE SRBIJE: Naznačite deonice za kontrolu brzine