MORAMO DA POBOLJŠAMO DISCIPLINU: Ana Brnabić otkrila da li će biti produžavanja jesenjeg raspusta

Tanjug

16. 11. 2020. u 10:14

МОРАМО ДА ПОБОЉШАМО ДИСЦИПЛИНУ: Ана Брнабић открила да ли ће бити продужавања јесењег распуста

Foto P. Milošević

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na građane da pokažu odgovornost jedni prema drugima, ispolje neophodnu disciplinu i, kako je kazala, izdrže još malo u borbi protiv pandemije COVID-19.

- Svi mi treba da se ponosimo kako je zemlja do sada odgovorila na razne izazove. Da izdržimo samo još malo i poboljšamo disciplinu. Pokažimo odgovornost da sačuvamo i zdravstveni i ekonomski sistem - poručila je Brnabić gostujući na Pinku.

Brnabić je dodala da bi epidemiološka situacija drugačije izgledala kada bi se smanjili brojevi zaraženih u Beogradu.

Ona je, upitana da li se razmišljalo o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta, osnovnih i srednjih škola, kazala da su deca najbezbednija u školama i da su brojevi zaraženih komparativno mali.

- Mnogo smo na tome radili. Deca su disciplinovana, kao uostalom i njihovi učitelji i nastavnici. Na tome im svaka čast, ponašaju se veoma odgovorno - uverava premijerka.

Prema njenim rečima, kada đaci napuste škole onda nema kontrole.

- Sedeće po kafićima, voziće se autobusima, odlaziće jedni kod drugih. Dok god može tako da ostane, da đaci idu na nastavu u školu, treba da idu. Važno je da nismo izgubili ni jedan jedini dan nastave - kazala je Brnabić.

Dodala je da se zemlja i društvo uskoro nadaju vakcini, a da nakon toga kreće borba za ekonomski oporavak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)